Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
maandag 22 januari 
Verenigingsmanager op vakantie
woensdag 24 januari 
Algemene ledenvergadering
maandag 29 januari 
SEAH vergadering
vrijdag 2 februari 
Oefenwedstrijd HBS H1 - Hilversum
zondag 4 februari 
Oefenwedstrijd D1 thuis tegen Terriers
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
ZAALHOCKEY

17-1-2018
J8E1 nu ook in de zaal!
 
Ook voor de J8E1 is het zaalseizoen gestart en niets in dit spelletje is hen meer vreemd; blokken, balk dichthouden, via de balk spelen en keepers die iedere hoek van het goal verdedigen! Er wordt hard gewerkt door de mannen. En dit levert voor het publiek mooie en bovenal spannende wedstrijden op.            
 
NIEUWS

14-1-2018
Dames 2 ongeslagen kampioen in de zaal
 
Een groot deel van de succesvolle veldselectie van dames 2 speelt ook in de zaal. Ook hier met succes en onder leiding van hun coach Mark Jansonius. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze ongeslagen kampioen geworden in de hoogste klasse. 


De start op de vroege zondagmorgen was veelbelovend. VVV2 werd met maar liefst 14-1 verslagen met snel spel en prachtige doelpunten. In een spannende partij tegen de nummer drie Alliance D2 wonnen onze meiden nipt, maar verdient met 4-3. Speciale dank gaat uit naar MA1 keepster Isa Plooij die haar doel iedere keer fantastisch verdedigde. 


Nu op naar de districtskampioenschappen (op de foto ontbreken Emma, Lara en Roos).
 
BESTUURSMEDEDELING

13-1-2018
ALV woensdag 24 januari: vaststelling jaarverslag seizoen 2016-2017
 
De algemene ledenvergadering is vastgesteld op woensdag 24 januari. Aanvang 20:00 uur in het clubhuis van HBS. U bent van harte welkom, de deuren openen om 19:30 uur.

In de ledenvergadering van 28 juni 2017 deed het bestuur verslag van het reilen en zeilen van de vereniging in het seizoen 2016-2017. In deze bijeenkomst werd onder meer besproken:
- voorlopig resultaat seizoen 2016-2017 - voorlopige begroting voor seizoen 2017-2018 - voorstel contributies zaal en veld seizoen 2017-2018
Verder namen we op deze bijeenkomst afscheid van secretaris Alice Binnendijk en traden de nieuwe secretaris Florisca Neut en penningmeester Ton Kraak aan.
De nog goed te keuren notulen van de ledenvergadering van 28 juni 2017 zijn beschikbaar in het besloten gedeelte van de website van HBS in de map Documenten, de submap Notulen ALV.  De presentaties van 28 juni  zijn te vinden in de map Presentaties ALV.   In de bijlage van dit bericht vindt u de voorlopige agenda van de ALV van woensdag 24 januari. Op de agenda staat centraal:
- vaststelling jaarverslag 2016-2017
- verklaring kascommissie
De twee leden van de kascommissie, Frank de Smit en Martijn Snijder nemen na 3 jaar afscheid. Aan hun opvolging wordt gewerkt.

Leden kunnen tot uiterlijk zondag 21 januari zelf agenda-onderwerpen inbrengen. Agendapunten kunt u mailen naar [email protected] De definitieve agenda wordt bij aanvang van de vergadering vastgesteld. 

Op de vergaderingen wordt een samenvatting van het jaarverslag 2016-2017 uitgereikt. Deze verkorte versie van het concept jaarverslag is te vinden in het besloten gedeelte onder Documenten > Notulen ALV.

Heeft u vragen over de agenda, de notulen of het jaarverslag, dan kunt u die mailen naar [email protected] 

Tot de 24e
  Marten van Vliet voorzitter
 


JEUGD ABC11D

13-1-2018
HBS gastheer van de landelijk schoolcompetitie
 
HBS is weer - na een aantal jaren niet uitgekozen te zijn - gastheer van de Nationale Schoolhockeycompetitie voor de categorie Meisjes Jong. Op vrijdag 13 april wordt deze voorronde gespeeld op onze velden. 
Leuk voor alle spelers van HBS om op je eigen club de schoolcompetitie te spelen tegen je vriendinnen van andere scholen. Bijna alle omringende scholen uit de regio zijn actief in deze voorronde. Het Sancta Lyceum, het Kennemer Lyceum (met 2 teams), het Mendelcollege (met 2 teams), het Stedelijk Gymnasium, het Coornhert Lyceum, Hartenlust en het College Hageveld. Verder doen het Thijsse College uit Castricum, het Murmellius Gymnasium uit Alkmaar en de Berger Scholengemeenschap mee.
HBS heet alle teams en supporters alvast welkom en tot vrijdag 13 april!
NB: de jongens jong spelen bij Rood-Wit, de meisjes oud bij Alliance en de jongens oud bij Alkmaar.


 
ZAALHOCKEY

9-1-2018
Zaaltrainingen op het HBS veld
 
Gezien de schaarse zaalcapaciteit in onze regio, heeft HBS zaalbalken aangeschaft die op het veld gebruikt kunnen worden. Naast de door de club ingeplande zaaltrainingen daar,  kun je als team dus bij HBS ook zelf een zaaltraining houden, op veld 2.

Voor een zaaltraining op HBS veld 2 neem je je veldstick, je veldschoenen én je zaalhandschoen mee.

De balken staan klaar op de kar bij het veld, en er kunnen twee zaalvelden uitgelegd worden.

Meer informatie vind je in de bijlage. 
De zaalcommissie


 8-1-2018
Trainingsschema zaal januari & februari
 
In bijgaand excelformulier vind je de trainingsuren in de zaal voor de resterende twee maanden dat we in de zaal spelen. 
Kijk snel wanneer jij mag trainen, en maak gebruik van de schaarse ruimte in de zaal door er op tijd aanwezig te zijn, met je hele team!
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

8-1-2018
Informatie Jongste Jeugd mid-wintercompetitie
 
Van 4 december tot 9 januari is de winterstop en zijn er geen trainingen en wedstrijden.
De midwintercompetitie bestaat uit 6 wedstrijden in januari en februari. Omdat er door het winterweer vaak trainingen uitvallen, wordt er door HBS tijdens de MWC voor één vaste training per week gekozen.
 
De vrijdagtrainingen komen te vervallen en er wordt in deze periode alleen op de woensdagmiddag getraind. Deze woensdagtraining gaat wel altijd door. Bij slecht weer wordt er voor de E en F voor een alternatieve training gezorgd in het clubhuis van HBS. Dus ook bij vorst en sneeuw gaat de training altijd door op   woensdag. De trainingstijden blijven hetzelfde.
 
Alle keeperstrainingen komen tijdens de MWC te vervallen!!
 
Aflasten wedstrijd of training
Bij extreem weer en/of vorst kan het zijn dat een wedstrijd of training moet worden afgelast. Dit wordt altijd via de website van HBS gecommuniceerd. Op een wedstrijddag is deze informatie op de ochtend (soms al de avond ervoor) van de wedstrijddag terug te vinden op de website van HBS.
Het is niet de bedoeling dat hierover telefonisch contact wordt opgenomen met het clubhuis.
 
Puppies
Ook de training van de puppies komt op vrijdag te vervallen. Tijdens de MWC vindt de puppietraining plaats op woensdagmiddag. Het exacte tijdstip is nog niet bekend. Bij slecht weer is er voor de puppies geen alternatieve training en wordt de puppietraining afgelast. Informatie over het wel of niet doorgaan van de training is op de dag van de training te vinden op de website van HBS
 
8-tallen
8-tallen moeten er tussen 16 december en 17 februari rekening mee houden dat zij geen veldcompetitie maar een zaalcompetitie spelen. Exacte data worden later door de zaalcommissie gecommuniceerd.
 
Oproep
Leuke actiefoto’s of filmpjes van het team zijn altijd welkom. Deze kunnen met begeleidende tekst gestuurd worden naar [email protected]
 
Afmelden voor een training kan via [email protected]
 
Met sportieve groet,
Namens de Jongste Jeugd Commissie
 
ZAALHOCKEY

7-1-2018
Zaalspelregels Jongste Jeugd
 
Bijgaand vind je de regels en afspraken voor de wedstrijden in de zaal voor de jongste jeugd.

 


SPONSORCOMMISSIE

4-1-2018
Nu te koop bij Huijg dé HBS H1 en D1 teampakken
 
De Adidas HBS-teampakken  van Heren en Dames 1 zijn nu te bestellen bij Huijg Sport. In alle maten voor iedereen!
Kom voor 10 januari 2018 naar de winkel in de Cronjé en bestel je pak, samen met je team of natuurlijk gewoon voor jezelf.
Na de winterstop worden de pakken geleverd.
Kindermaten 128-176:  € 85,- trui & broek  of  € 90,- jack & broek Volwassen maten xs-xl:   € 135,- jack & broek
Let op: betaling vooraf en ruilen is niet mogelijk (op de foto jack & broek volwassenen)

 
ZAALHOCKEY

1-1-2018
Afsprakenformulier Zaalhockey HBS 2017-2018
 
Bijgaand formulier dient voor 14 september ingevuld en ondertekend te zijn om deel te kunnen nemen aan de zaalcompetitie.

De zaalcommissie
 28-12-2017
Zaaltraining op de HBS velden
 
Wil je extra trainen voor de zaalcompetitie? Dat kan op het veld bij HBS! Zie in bijgaand document hoe je dat kunt regelen. Bij de start van het veldseizoen wordt je hier nader over geïnformeerd door de technische staf. Ook zal er voor een aantal teams trainingen (met trainer en balken) op het veld georganiseerd worden in januari en februari.
 


SPONSORCOMMISSIE

28-12-2017
HBS sluit sponsorovereenkomst met Svala Volvo Haarlem
 
Vlak voor de start van de feestdagen heeft HBS een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met Svala Volvo Haarlem. 
De overeenkomst voorziet deels in het borgen van de mobiliteit van Dames en Heren 1 die beide in de Overgangsklasse spelen. Daarnaast kunnen leden van HBS aanspraak maken op de clubbonus bij de aanschaf of lease van een nieuwe Volvo

Anthousa Meulman treedt namens Svala Volvo Haarlem op als contactpersoon voor HBS Voor onze leden - jeugd, vrijwilligers, families en ouders van leden - heeft Svala Volvo bijzonder leuke acties in de pen de komende maanden. 
Clubbonus
Deze acties zijn er op gericht om de leden van HBS te informeren over de CLUBBONUS van maar liefst €1.000,- van Volvo Nederland voor elke verkochte Volvo via Svala Volvo Haarlem. 


Ben je van plan je huidige (lease)auto te vervangen door een rode of zwarte of andere kleur Volvo....ga dan naar Svala Volvo Haarlem en geef aan dat je van mhc HBS bent en de clubbonus van € 1.000,- wil ontvangen. Dit gaat nooit ten laste van je inruil en/of korting. 
Meebeslissen

En jij beslist mee over de bestemming die de clubbonus krijgt bij HBS. Zo kan je zelf invloed hebben op het uiteindelijke bestedingsdoel. Dat past bij onze club en dat past bij Svala Volvo Haarlem.

Meer weten? Ga naar: http://www.volvodrivingdutchhockey.nl/


Bestuur van HBS met Svala Haarlem (Anthousa Meulman en Gert Medenblik)
 
LEDENADMINISTRATIE

23-12-2017
Ben je verhuisd? Geef je nieuwe adres aan ons door!
 
Graag ontvangen we na een verhuizing je nieuwe adres. Ook wijzigingen in e-mailadres en/of mobiele telefoonnummer horen wij graag.
Op deze manier houden we de administratie van alle leden van HBS 'up to date' en kunnen we iedereen op de juiste manier bereiken.

Voor de Jeugd kun je ons mailen op [email protected] en voor de  [email protected] of [email protected]

Ook kun je zelf via de HBS-app je persoonsgegevens aanpassen. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!
Ledenadministratie Jeugd en Senioren
 
NIEUWS

20-12-2017
HBS gaat cashless - vanaf 1 maart alleen nog pinnen aan de bar!
 
Een paar jaar terug zijn we al begonnen met de invoering van pinnen bij HBS. Inmiddels is dit een groot succes, zo zelfs dat wij hebben besloten cash helemaal af te schaffen. 
Vanaf 1 maart 2018 kun je alleen nog pinnen aan de bar en niet meer betalen met contant geld. Dit is sneller, goedkoper en vooral veiliger. 
De Haribo-automaten blijven nog een tijdje munten accepteren, totdat deze aan vervanging toe zijn.
 
ZAALHOCKEY

17-12-2017
Boete in de zaal?
 
De eerste boetes van het Zaalhockey zijn helaas al weer binnen!

In tegenstelling tot het veldhockey kost een gele of rode kaart direct een boete.

Deze wordt door ons aan de betreffende spelers doorberekend en via de incasso geïnd.
Bij een tweede kaart wordt je voor de eerstvolgende wedstrijd uitgesloten.
 

1-12-2017
Fluiten in de zaal
 
Afgelopen woensdag vond de drukbezochte opfrisavond voor het fluiten in de zaal plaats. De kennisquiz was alleen voor de aanwezigen, de presentatie over de belangrijkste zaalregels kun je via de bijlage nalezen.

Veel plezier in de zaal!

De zaalcommissie
 


AFGELAST

30-11-2017
Vorst op komst? Afgelastingen? Raadpleeg de site van HBS
 
De winter komt er aan! Hagel, natte sneeuw en nachtvorst worden weer voorspeld.  Dat betekent ook weer kans op afgelastingen van de velden op HBS en elders. 
Bij een afgelasting op HBS verschijnt er altijd een bericht op de site!
Voor alle geïnteresseerden hierbij in de bijlage het verkorte protocol voor alle teams voor de wedstrijden (zonder de privé 06)
Belangrijkste tip:  raadpleeg altijd de site en ga niet bellen (naar het clubhuis).
Komend weekend (2-3 december) in de midwintercompetitie en in februari - april zijn de kansen op afgelastingen het grootst. In het besloten gedeelte op de website onder Documenten in de map Afgelastingen is het uitgebreide protocol beschikbaar.
 


ZAALHOCKEY

22-11-2017
Zaalinformatieavond voor coaches en manager
 
Afgelopen dinsdag vond de zaalinformatie-avond voor alle HBS coaches en managers plaats, waarin alle organisatorische informatie werd gevolgd door 3 interactieve workshops op het gebied van tactiek in de zaal. 
Ook werden op deze avond de zaalbenodigheden per team uitgereikt: een wedstrijdbal met HBS logo, de verplichte zaalkeepersriempjes en een schadeformulier zaal.

Heb je deze niet opgehaald? Neem dan contact op met Chantal Coesel ([email protected]) om ervoor te zorgen dat je deze spullen nog voor de start van het seizoen in huis hebt.

De sheets van de algemene presentatie vind je hier.
 19-11-2017
Spelreglement Zaalhockey KNHB
 
Het officiële spelreglement voor de zaal van de KNHB vind je hier.
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

7-11-2017
Agenda Jongste Jeugd herfst en winter
 
Nu hopelijk beter leesbaar als pdf
 


ZAALHOCKEY

5-11-2017
De zaalhockeylocaties 2017-2018
 
In de bijlage vind je de adressen van de sporthallen waarin de zaaltrainingen dit seizoen gegeven worden. Let op: er worden ook zaaltrainingen op het veld van HBS zelf ingeroosterd. Check de locatie dus vooraf via het trainingsschema.
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

20-9-2017
Spelregels 3-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 3-tallen
 20-9-2017
Spelregels Jongste Jeugd
 
Bijgaand vindt u de spelregels voor de Jongste Jeugd zoals deze opgesteld zijn door de KNHB.
 20-9-2017
Spelregels 6-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 6-tallen.
 16-9-2017
Hoe bereik ik wie bij de Jongste Jeugd?
 
Bij de start van het seizoen is het handig om alle emailadressen van de Jongste Jeugd op een rijtje te hebben,. zodat iedereen de juiste personen kan benaderen met vragen:

Vragen over de organisatie van de Jongste Jeugd (Jongste Jeugd Commissie(JJC):  [email protected]  (of [email protected]) Alle vragen rond wedstrijden:  [email protected]   Afmelden voor een training:  [email protected] Adres- of emailwijzigingen, vragen over het lidmaatschap (Ledenadministratie Jeugd):  [email protected]  (let op, nieuw email-adres!)
 
ZAALHOCKEY

13-9-2017
Spelregels Zaalhockey
 
In dit bijdehandje vind je regels en tips rondom zaalhockey. Kijk voor de actuele spelregels ook vooral op de KNHB site!
 13-9-2017
Verschillen tussen veld & zaal
 
Een compact overzicht met de belangrijkste verschillen in spelregels tussen de zaal en het veld.
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

1-8-2017
Spelleiden drie- en zestal hockey
 
De spelleider is onmisbaar bij het leren hockeyen. In de bijlage staan punten waar de spelleider op kan letten. ook staan er tips in om grote verschillen in sterkte tussen de teams op te vangen.

In de documenten staan ook de spelregels kort weergegeven.
 14-7-2017
Trainingsschema Jongste Jeugd 2017/2018

14-7-2017
Welkomstmail Jongste Jeugd 2017/2018
 
Beste spelers, ouders en verzorgers van de Jongste Jeugd,     Een nieuw hockeyseizoen gaat weer van start. In deze brief zetten we voor jullie de belangrijkste informatie op een rij. Gedurende het hele seizoen kunnen jullie deze en andere actuele informatie terugvinden op de website onder het kopje Jongste Jeugd in de rechterkolom. Tevens ontvangen jullie een uitgebreide agenda met daarin alle speel- en trainingsdata van seizoen 2017/2018.
 14-7-2017
Jaaroverzicht Jongste Jeugd 2017/2018
Statistieken
woensdag 17 januari 2018
Aantal leden (info) 1396
Nu online 136
Leden met @ 99,6%
SMS Bereik (teams) 75,5%
Vandaag jarig
Odile Orsel
Morris Suijkerbuijk
Mededelingen
Clubcompetitie
1 JD2 9 25 + 45
2 D02 11 30 + 34
3 DJ 1 10 27 + 29
4 H2 11 29 + 36
5 HD 10 25 + 38
Gehele competitie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors