Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
maandag 19 maart 
Vrijwilligerscommissie
donderdag 22 maart 
Cursus arbitrage NH
donderdag 22 maart 
Cursus arbitrage NH (examen)
dinsdag 27 maart 
ABCD meeting
woensdag 28 maart 
Pannenkoekentoernooi Jongste Jeugd
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 11 thuiswedstrijd(en) en 9 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 18 maart 2018
Alle thuiswedstrijden van vandaag zijn afgelast
Tijd T/U Team Tegen team
10:45 Uit DJ 1 SV Kampong Hockey DJ1
11:00 Uit HC HC Bloemendaal HM
12:45 Uit D01 V.M.H.& C.C. M.O.P. D1
12:45 Uit D02 U.S.H.C. D2
13:30 Uit DC HIC DA

Er zijn meer wedstrijden afgelast, klik hier voor alle afgelaste wedstrijden
Nieuwsoverzicht
NIEUWS

18-3-2018
Wedstrijden zondag 18 maart op HBS
 
In verband met de siberische temperaturen en NIET kunnen sproeien zijn de velden van HBS afgekeurd. Over het inhalen van de afgelaste wedstrijden volgt later nadere informatie.
Breedtehockey HBS


 
JHF KAMP

16-3-2018
Schrijf je in voor het HBS JHF-kamp van 2018!
 
Het welbekende HBS JHF kamp komt er weer aan! HÉT hockeykamp voor HBS’ers door HBS’ers. Een lang weekend vol met hockey, spelletjes, feest en gezelligheid!


Ben jij nu tweedejaars D of C jeugd op HBS? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via onze website! 


Data: vrijdag 20 juli ca. 17:00 uur t/m maandag 23 juli ca. 12:00 uur
Thema: HABIE PRISON 
Kosten: €110 pp. 
(Incl. lunch, diner, slaapplaats, kampoutfit en gezelligheid) 


Inschrijven kan via:  www.hbsjhf.nl


Voor meer informatie:
Facebook: Jeugdbestuur MHC HBS
Instagram: @jeugd_hockey_festival
Website:  www.hbsjhf.nl
E-mail:  [email protected] 
NIEUWS

15-3-2018
Vorst? Afgelastingen? Raadpleeg de site van HBS
 
De winter komt er aan! Hagel, natte sneeuw en nachtvorst worden weer voorspeld.  Dat betekent ook weer kans op afgelastingen van de velden op HBS en elders. 
Bij een afgelasting op HBS verschijnt er altijd een bericht op de site!
Voor alle geïnteresseerden hierbij in de bijlage het verkorte protocol voor alle teams voor de wedstrijden (zonder de privé 06)
Belangrijkste tip:  raadpleeg altijd de site en ga niet bellen (naar het clubhuis).
Komend weekend (2-3 december) in de midwintercompetitie en in februari - april zijn de kansen op afgelastingen het grootst. In het besloten gedeelte op de website onder Documenten in de map Afgelastingen is het uitgebreide protocol beschikbaar.
 


BESTUURSMEDEDELING

15-3-2018
Opzeggen? Doe dat zonder kosten vòòr 1 mei!
 
Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vòòr 1 mei van het lopende seizoen (2018) te doen.  Twijfel je als A-lid, vanwege examens, inloting of het vinden van een kamer. Zeg dan altijd onder voorbehoud op bij de ledenadministratie.
Onder voorbehoud opzeggen kan allèèn als je A-lid bent. Onder voorbehoud opzeggen eindigt op de datum van je (her)examenuitslag. En voor inloten geldt hetzelfde. Voor het vinden van een kamer maak je afspraken met de ledenadministratie.

De makkelijkste en snelste manier is:
ga naar de HBS-site, en druk op de knop OPZEGGEN in de linkerkolom.
Een opzegformulier wordt zichtbaar, vul alles in (ook de reden van opzeggen) en geef indien nodig een toelichting; verzend vervolgens het formulier.

Opzeggen bij je coach en/of trainer geldt NIET, altijd het formulier gebruiken!
Je opzegging wordt verwerkt en je ontvangt van de ons een bevestigingsmail. Dus zodra de ledenadministratie jouw opzegging heeft bevestigd, is deze pas definitief.
Bewaar deze mail om problemen te voorkomen. Zorg ook dat je JUISTE mailadres bij ons bekend is. De bevestiging van je opzegging wordt na dat mailadres verzonden. Geen  mail ontvangen? Neem dan telefonische contact op.
Wil je meer weten over het opzeggen, klik dan hier (onderop de pagina staat het bericht): http://www.mhchbs.nl/site/default.asp?Option=2500  

Let op! Bij te laat opzeggen ben je volledig contributieplichtig!
Uiteraard hopen we dat jullie natuurlijk bij HBS blijven spelen, of als de gelegenheid zich voordoet weer bij HBS komt hockeyen!
 
 
 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

15-3-2018
Lente Luizenmoeder Borrel op vrijdagmiddag 23 maart
 
Op vrijdagmiddagen is het meestal tijdens en na de trainingen van de jongste jeugd gezellig druk in het HBS-clubhuis. Veel  ouders die hun kroost komen ophalen en tegelijkertijd met een borreltje het weekend inluiden.
Op vrijdagmiddag 23 maart willen we dit borreluurtje een feestelijk tintje geven: de start van lente! HBS zorgt voor een DJ die'gouwe ouwe' zal draaien. Jullie voor de sfeer.
Alle verzorgers van de jongste jeugd zijn als vanouds welkom vanaf circa 17.00 tot 19.00 uur.   Evert Barmanager HBS

 

15-3-2018
28 maart: Pannenkoekentoernooi E-, F-, en G-jeugd
 
Woensdag 28 maart wordt het hockeyen én smullen! Deze middag vindt weer het jaarlijkse  pannenkoekentoernooi  plaats, voor E-, F-, en G-spelers. 


Het toernooi vindt plaats tijdens je normale trainingstijd. Daarna ga je gezellig met je team pannenkoeken eten. Houd er rekening mee dat je ongeveer een half uur langer op HBS bent.

Het toernooi is een husseltoernooi. Dat betekent dat je niet met je teamgenoten speelt, maar met andere spelers of speelsters. Je gaat wel met je eigen team aan tafel. Elk team heeft een eigen plek in het clubhuis; de team-naam staat op het tafelkleed geschreven.
Bakkers gezocht!
Per team zijn twee ouders nodig die thuis pannenkoeken willen bakken. Coaches en managers, willen jullie dit in je team coördineren? Op HBS kunnen we de pannenkoeken opwarmen en wordt gezorgd voor bordjes, stroop en suiker.


Te weinig tijd om zelf te bakken? Dan kun je van tevoren een stapel pannenkoeken bestellen bij Evert. Kosten €1,- per stuk. Als je hier gebruik van wilt maken; laat je coach/manager uiterlijk zondag 25 maart een e-mail met de bestelling (aantal pannenkoeken en teamnaam) sturen naar  [email protected] . Betalen kan op woensdag 28 maart.
Tot dan!
 
BESTUURSMEDEDELING

14-3-2018
Aanmelden voor jongste jeugdleden sluit op 1 april!
 
Sinds donderdag  1 februari 2018  kan u uw kind weer aanmelden voor het lidmaatschap van HBS voor seizoen 2018-2019. Wees op tijd, want de belangstelling is groot.
Eerdere aanmeldingen dan 1 februari worden   niet   in behandeling genomen.
U kunt uw zoon of dochter aanmelden als hij of zij op 1 oktober 2018 6 jaar of ouder is.

De inschrijving voor het lidmaatschap voor de jongste jeugd sluit op 1 april 2018 .
Oudere jeugd, vanaf de D-categorie, heeft tot 1 mei 2018 de mogelijkheid om aan te melden. Dit in verband met de opzegtermijn die eveneens op 1 mei afloopt.
Let op: wanneer u uw kind opgeeft voor een Funkey-cursus, wordt uw kind gèèn lid van HBS, maar cursist voor de periode maart - mei of september-december (10 lessen).

Leest u - voor dat u uw kind aanmeldt - eerst de volgende informatiedossiers:

- aanmelden
- aannamebeleid
- aanmeldformulier  

  (let op scroll na klikken op de link naar beneden)

Aanmelden kunt u daarna via de aanmeldlink in de linkerkolom op onze website.

De volgorde van binnenkomst is niet bepalend voor de aanname. Neem vooral de tijd om het formulier zorgvuldig in te vullen. Denk aan het mailen van een kopie ID ter controle van de leeftijd van uw zoon of dochter.

Wij hopen u volgend seizoen te kunnen verwelkomen op onze vereniging!

Het bestuur van HBS
 
JEUGDBESTUUR

14-3-2018
HBS AB-FEEST VAN 14 APRIL IS UITVERKOCHT!
 
Het HBS AB-feest van zaterdag 14 april is in recordtempo  uitverkocht !
Er worden geen kaartjes meer aan de deur verkocht & uitverkocht is echt uitverkocht!
Wij willen jullie nogmaals wijzen op het volgende: Deuren open om 21:00 Deuren sluiten om 21:30, daarna worden er mensen geweigerd. Dit doen wij om overlast voor onze omliggende buren te verminderen. Zorg dus dat je niet om 21:25 aankomt en in de rij moet staan. 
Huisregels:
ID verplicht, anders geen toegang Lid en introducees moeten gezamenlijk naar binnen Er wordt géén alcohol geschonken aan kinderen onder de 18 jaar Er wordt streng gecontroleerd op alcoholbezit en alcoholgebruik (indrinken en in de zaal en/of toiletten) Bij dronkenschap of vermoeden van drugsgebruik gelden de huisregels van HBS: toegang wordt geweigerd of je wordt verwijderd. Ouders worden geïnformeerd en verzocht je op te halen. Bij vernieling of agressief gedrag wordt de politie ingeschakeld (en tevens je ouders ingelicht). Bij volgende feesten word je uitgesloten van de toegang.

Voor vragen over je lidnummer kan je mailen naar: [email protected]

 

 

14-3-2018
CD-feest 'Neon' op 7 april! Kaarten online te koop! Op=op!
 
Lieve C'tjes en D'tjes,
Pak jullie mooiste en meest opvallende neon outfit uit de kast om op zaterdag 7 april te shinen op het enige echte CD-feest.  Datum: zaterdag 7 april CD-feest Thema: NEON Prijs kaartje: 7,50 exclusief service kosten Waar te koop: online via e-tickets  https://queue.eventgoose.com//?multiSalesChannel=2a39fd84e151cedbb427f07fc46231a4  (toegangscode is  je lidnummer) Tijd: 20:00-00:00, deuren sluiten om 20:30! Kom op tijd want hierna zullen wij mensen moeten weigeren!  Twee introducés per HBS lid, introducés moeten tegelijk met het HBS-lid naar binnen.
Koop snel je kaartje, vorige keren was het feest uitverkocht!!!

Huisregels:
ID verplicht, anders geen toegang Lid en introducees moeten gezamenlijk naar binnen Er wordt géén alcohol geschonken aan kinderen onder de 18 jaar Er wordt streng gecontroleerd op alcoholbezit en alcoholgebruik (indrinken en in de zaal en/of toiletten) Bij dronkenschap of vermoeden van drugsgebruik gelden de huisregels van HBS: toegang wordt geweigerd of je wordt verwijderd. Ouders worden geïnformeerd en verzocht je op te halen. Bij vernieling of agressief gedrag wordt de politie ingeschakeld (en tevens je ouders ingelicht). Bij volgende feesten word je uitgesloten van de toegang.

Hopelijk zien we jullie allemaal op HBS op zaterdag 7 april!
Het Jeugdbestuur
Voor vragen over je lidnummer kan je mailen naar [email protected]

 
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

14-3-2018
J6E4 TEAM van de WEEK
 
Voorjaar. Lekker weer, dus veel ouders langs de lijn om ons aan te moedigen. We waren compleet, want de enkel van Nijs was weer goed. Tijn stond op doel. Het eerste kwartier ging het gelijk op. Kansen over en weer en vele goede saves van onze keep. Toen scoorde Westerpark 2x en kort daarop wij 2x. Westerpark was sterker en de eindstand was 2-8. We hebben leuk gehockeyd. Het was een leuke sportieve wedstrijd. Volgende keer winnen wel! (Kijk op Facebook voor alle foto's van de wedstrijd.)  
 
GROTE CLUB ACTIE

14-3-2018
Winnaars Grote Clubactie gehuldigd
 
Afgelopen zondag werden de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet.

De winnaars
Florianne van Lynden (meeste loten verkocht), Tijn Tilstra (meeste online loten verkocht) en Ninouk Buzink (een paar loten minder dan Florianne verkocht, maar wel meer dan 50) gingen met een cadeaubon van Huijg Sport naar huis. Meisjes 6E2, meisjes 8E2 en meisjes D1 krijgen op zaterdag 16 juni een geheel verzorgde hockeyclinic.

Volgend seizoen weer Grote Clubactie
Volgend seizoen doet HBS weer mee aan de Grote Clubactie. We hopen dan de mega opbrengst van dit seizoen, € 4.915,-, minstens te evenaren. Hopelijk is het kunstgras inspeelveldje voor de jeugd dan gerealiseerd en kunnen de lotenverkopers langs de deuren met een ander mooi doel voor onze club! 
NIEUWS

13-3-2018
Beleef je vakantie met Nationale Sportkampen op HBS
 
In de meivakantie (30 april – 2 mei) en zomervakantie (23 – 27 juli & 13 – 16 augustus) kan jij als hockeyliefhebber ultiem genieten. In de meivakantie zelfs een kamp onder leiding van Dames & Heren 1!
Lid van HBS? Meld je aan met kortingscode LEDENHBS10 en je krijgt 10% korting op het meikamp!


Hockeykampen op HBS
30 april - 2 mei: He ren 1 en dames 1 kamp
Als hockey jouw passie is, dan kan je meedoen aan het HBS Heren 1 en Dames 1 kamp op HBS. De bevlogen spelers en trainers van de eerste elftallen zullen jou de leukste en uitdagendste oefeningen voorschotelen en je veel tips geven hoe jij een nog betere hockeyer kan worden. Ook worden er veel partijvormpjes gedaan, lol gemaakt en zijn er luchtkussens aanwezig om even bij te komen van al dat hockeyen. Kortom: de ideale invulling van jouw meivakantie!

De Heren 1 en Dames 1 van HBS spelen in de overgangsklasse. Met aantrekkelijk en aanvallend hockey zorgen ze dat iedere zondag weer een hele belevenis is om naar ze te kijken. Doelpunten maken kunnen ze als geen ander!
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nationalesportkampen.nl/hbs .
Kampen in de zomervakantie Hockeykamp - Junior Houd jij van hockey maar vind je het ook leuk om andere sporten te beoefenen en spring je graag op een luchtkussen? Dan is dit kamp gemaakt voor jou!
Clinic van een topspeler 50% hockey, 50% andere sporten en activiteiten Voor beginners en gevorderden van 6 t/m 8 jaar Prijs vanaf €269,-
Hockeykamp - Original Houd jij van hockey, maar vind je het ook leuk om andere sporten te beoefenen en spring je graag op een luchtkussen? Dan is dit kamp gemaakt voor jou!
Clinic van een topspeler 70% hockey, 30% andere sporten en activiteiten Voor beginners en gevorderden van 8 t/m 12 jaar Prijs vanaf €269,-

Tophockeykamp Droom jij dag en nacht over hockey? Dan is dit kamp perfect voor jou! Verbeter jezelf door video-analyse en de tips van de tophockeyers. Na de vakantie show jij je nieuwste skills aan je teamgenoten.
Elke dag een super uitdagende clinic Voor hockeyers van 10 t/m 14 jaar Prijs vanaf €369,-

Sport&Spelkamp Beleef een geweldige eerste kamp ervaring waarbij plezier en sporten centraal staat. Met een geheel nieuw programma gaan we energiek van start in 2018.
 
Spelenderwijs kennis maken met sporten Keuze tussen 3 of 5 dagen Voor energieke kinderen van 4 t/m 7 jaar Prijs vanaf €134,-  

13 - 16 augustus: Hockey & Beachkamp
Pak je hockeystick, zonnebrandcrème en zonnebril maar uit de kast! Relax, enjoy and play hockey: er is toch niets lekkerder dan eerst hockeyen en daarna uitrusten op het strand?

Op HBS zullen we een intensief hockeyprogramma volgen, als we hier moe en voldaan van zijn gaan we uitrusten in het gezellige tentenkamp of met z'n allen naar het strand! Tijdens dit kamp zal je je geen minuut vervelen, naast hockey gaan we bijvoorbeeld ook andere activiteiten doen zoals frisbeeën, skimboarden en avondspellen.
 
Ga met ons mee op het grote hockeyavontuur!
Maak je hockeyavontuur compleet met een van de overnachtkampen , daag jezelf uit tijdens het tophockeykamp Advanced of vlieg met ons mee naar Barcelona voor het ultieme #HockeyAvontuur.
 
2 april: Kick-off 2018 met supersterren!
Carlien Dirske van den Heuvel, Mila Muyselaar en Hester van der Veld, geven jou op 2 april de ultieme hockeyervaring in Rotterdam. Kijk, luister, ervaar en leer van deze internationals tijdens de Nationale Hockey- & Keepersdagen .
 
Voor alle trainers
Ben jij 17 jaar of ouder en wil je ook helpen tijdens zulke toffe kampen, dat kan! Kijk eens op www.nationalesportkampen.nl/begeleiden


 


 

13-3-2018
Paddentrek op de Bergweg gaat weer beginnen
 
U ziet ze weer ‘s avonds lopen op en rond de Bergweg: mensen met lampen en oranje hesjes aan. U weet dan dat de paddentrek weer is begonnen. Rijdt u vooral voorzichtig en langzaam!


De temperatuur komt weer boven de 7 graden. Eindelijk zult u zeggen en zo denken de padden er ook over! Ze zullen de komende weken massaal op pad gaan om te paren!  
Van februari tot eind april, afhankelijk van de temperatuur, ontwaken de padden uit hun winterslaap. Zij trekken van hun droge winterslaapplaats naar een nat zomerverblijf om zich daar voort te planten. In ons geval vanuit de Kennemerduinen over de Bergweg richting Schapeduinen. Tijdens deze tocht worden nog steeds veel padden doodgereden. Gelukkig zijn er initiatieven om de padden te beschermen. Dankzij de herinrichting beschikt de Brederodelaan nu over paddentunnels waardoor dieren veilig kunnen oversteken.


Op de Bergweg worden de padden nu nog met de hand van de weg gehaald. Rijd in dit seizoen voorzichtig om de padden heen of til ze even naar de kant van de weg. Als u mensen met hesjes en lampen ziet lopen, minder dan alstublieft vaart.  
HBS-leden kunnen ook zelf iets doen om de padden te redden. Vraag je ouders om voorzichtig er omheen te rijden als ze je 's avonds brengen, of rijd in elk geval langzaam!


Als je durft mag je de padden natuurlijk ook aan de kant van de weg zetten. Kijk dan welke richting ze opkruipen en zet ze lijnrecht met hun kop naar diezelfde richting aan de overkant, voor zover mogelijk in de berm. Padden kunnen vocht afscheiden, maar dit is niet schadelijk voor de mens.

Uw handen wassen na uw reddingsactie is voldoende!   Coördinatoren paddenwerkgroep Bleek en Berg
Joost van Marion en Marlouk Alders

Paddenoverzetacties
In heel Nederland zijn jaarlijks honderden vrijwilligers actief tijdens paddenoverzetacties. Langs de trekroutes worden schermen geplaatst die de amfibieën naar ingegraven emmers leiden. Vrijwilligers controleren die ‘paddenvallen’ dagelijks en zetten alle amfibieën veilig over naar de andere kant van de straat.

In 2009 zijn naar schatting een kwart miljoen amfibieën veilig naar de overkant geholpen. Het gaat vooral om de gewone pad (87%), de bruine kikker (6%) en de kleine watersalamander (5%). Maar ook zeldzame soorten als de heikikker, de rugstreeppad en de kamsalamander.
 
JEUGD ABC11D

12-3-2018
MD3 wint afgetekend onder leiding van Supercoaches
 
Zaterdag 10 maart was de kraker tussen HBS MD3 en Bennebroek MD4. De dames van de MD3 hadden supercoaches en gingen onder bezielende leiding van Julia van Liemt en Roos Damen aan de bak. De eerste helft moesten beide partijen nog duidelijk wennen aan (weer) op het veld spelen. Met een 3-1 stand voor HBS gingen we de rust in. De wedstrijd kon nog duidelijk 2 kanten op.


Maar er moeten inspirerende woorden gesproken zijn in de rust want HBS ging steeds beter spelen. En dat resulteerde in een afgetekende 8-1 overwinning. Doelpunten werden gemaakt door Fien, Feline, Kate, Eef en Donna. Donna maakte een pareltje door een bal vanaf rechts aan te nemen en direct snoeihard op heuphoogte in het net te lanceren. De keeper van de tegenstander was absoluut kansloos. 


Maar niet alleen de doelpuntenmakers verdienen ene compliment. Dit team is echt een team en daardoor een genot om naar te kijken. En als het dan een iets minder gaat dan weten we dat Famke (laatste man) en Djinn de boel dichthouden. En dat geeft altijd een gerust gevoel.


Dank aan Philip Puttiger en Tim Akker voor het fluiten van een puike wedstrijd. En volgende wedstrijd weer onder leiding van onze eigen coaches Annemijn Ruger en Emmy Nietzman. Op de foto ontbreekt Zahra.


 
ZAALHOCKEY

11-3-2018
Huldiging zaalkampioenen
 
Vandaag zijn, tussen de wedstrijden van H1 en D1 in, alle HBS zaalhockeykampioenen in het zonnetje gezet. In een vol clubhuis werd elk team naar voren genodigd, op de foto gezet en door de club getrakteerd op taart of bitterballen.

Ben jij een kampioensteam en wil je jullie foto graag ontvangen? De manager van het team kan dan een mail sturen naar [email protected], onder vermelding van het team, dan mailen we de juiste foto toe.

 
HEREN 1

10-3-2018
Heren en Dames 1 zetten 'alles op alles' voor behalen promotieklasse.
 
Beste HBS'ers,
De spanning is om te snijden in onze beide poules in de Overgangsklasse. Willen wij direct promoveren naar de promotieklasse dan moeten we in de top 5 eindigen van onze poule. Met dit als gezamenlijk doel voor Heren en Dames 1 is er besloten om ook de laatste 4 thuiswedstrijden op veld 3 te spelen. 
Mede door de aanleg van dit moderne waterveld hebben we enorme stappen gemaakt. Dit snelle en kwalitatief goede veld bevordert ons spel. Bij de corners, de opbouw zie je dat terug. Ook komen onze aanvallende kwaliteiten beter uit de verf. Dit geeft ons vertrouwen om het beste uit onszelf te halen.
Wij hopen op een ieder zijn steun en zien we jullie - ondanks het kleine stukje lopen - graag zondag langs de lijn.
Heren en Dames 1
 
ZAALHOCKEY

9-3-2018
zMC2 soeverein zaalkampioen!
 
Nog een nabrander uit de zaal: met een vliegende start in december met maar liefst 5 gewonnen wedstrijden op rij werd de basis gelegd voor een zeer sterk zaalseizoen van zMC2!
Alleen MC1 van Uitgeest kon nog enigszins in het spoor blijven van dit geweldige team. Zelfs door gebroken enkels en polsen lieten de dames zich niet afstoppen en werden er week na week punten veiliggesteld en aan het doelsaldo gewerkt.
Met de juiste coaching van Lea en Emma is dit seizoen een heel sterk MC2 de zaal uitgekomen, zij mogen zich meer dan terecht Z A A L K A M P I O E N noemen.

 

9-3-2018
J8E2 ongeslagen in de zaal!
 
Het was voor bijna alle jongens de eerste keer in de zaal. Al die dingen die eerst vreemd leken, met zo’n balk langs de zijlijn, een blok zetten, bal mag niet omhoog, opstellen in een ruit, werden al snel normaal. En hoe! 
In een sterke poule met onder andere sterke teams van Pinoké, Rood Wit, Hurley en Bloemendaal stonden de boys niet alleen hun mannetje, ze wonnen ook alle wedstrijden: vaak met oogstrelend mooi overspelen. Op de laatste speeldag was de beslissende wedstrijd tegen Bloemendaal E2. Die hadden tot dan toe alles gewonnen, behalve de eerste wedstrijd tegen ons. Een zeer spannende pot werd het, maar ook die wedstrijd werd als team gewonnen!


 
Bij de E huldigen we geen kampioenen en dat is terecht: het spelplezier is immers belangrijker. Maar wat hebben wij, jullie coaches, dat spelplezier bij jullie bij elke wedstrijd gezien. Jullie wilden het liefst allemaal tegelijk het veld in: zelfs zo graag, dat goed wisselen tot de laatste dag een uitdaging bleef :). Jullie speelden voor elkaar en met elkaar. Jullie hebben zo goed en leuk gespeeld. En dat willen we jullie en iedereen graag laten weten. Ga zo door!
 
de coaches van J8E2
Jan-Hein en Martijn
 
ARBITRAGE

7-3-2018
Scheidsrechterscursussen en examens
 
Aankondiging scheidsrechters cursussen en examens. Op de volgende data:

Maandag 12 maart      19.00 - 20.15 uur cursus
Maandag 12 maart      20.30 - 21.30 uur examen
Donderdag 22 maart   19.00 - 20.15 uur cursus
Donderdag 22 maart   20.30 - 21.30 uur examen
B- en A-jeugdleden, ouders van B, C, en D jeugd, trimmers, senioren en veteranen zonder kaart worden verzocht om in te schrijven voor 1 van bovenstaande 3 cursusdata en 1 van de 2 examendata.
In de komende tijd zullen er ook persoonlijke mailings verstuurd worden en oproepen via de managers van de jeugdteams en scheidsrechterscommissarissen van senioren -en veteranenteams.
Aanmelden:    [email protected] (vermeld je naam, geboortedatum, team of team van uw kind(eren))
Genoeg mogelijkheden om je scheidsrechterskaart te behalen.
Jeugdteams: er dienen minimaal 6 ouders te zijn met een scheidsrechterskaart
 
VACATURES HOCKEYPEOPLE

28-2-2018
“Banen voor leden, professionals voor organisaties en inkomsten voor clubs”
 
Jij een leuke baan en HBS extra inkomsten. Stuur in je CV!

Ben jij bijvoorbeeld jurist en zoek je afwisseling in je projecten, wil je werken met grote (inter)nationale klanten en/of ben je expert op het gebied van privacy of big data.

Er zijn meerdere opdrachtgevers waar wij contacten hebben afhankelijk van jouw kennis en ambitie. Online marketeers, dataspecialisten, (ervaren) accountants, Tax specialisten, social media experts, project managers. Allemaal mogelijkheden die wij voor jou hebben. 
Of weet je nog niet waar jouw toekomst ligt maar ben je al wel bijna klaar met je opleiding stuur dan je CV naar HockeyPeople en samen met jou kijken wij waar jij het beste past. Want jij een leuke baan en HBS extra inkomsten.

Dus met je CV steun je HBS. Als je iemand anders kent die op zoek is stuur hem of haar dan deze link door. Want er zijn veel leuke vacatures ook nog onderweg en binnen het netwerk van HockeyPeople  zijn altijd goede mensen nodig.

"banen voor leden, professionals voor organisaties en inkomsten voor clubs”

http://www.hockeypeople.nl/clubs/hbs/

 
NIEUWS

21-2-2018
Let op, strenge parkeercontroles!
 
De afgelopen weken is er streng gecontroleerd op foutief parkeren op de Bergweg en bij HBS. Ook in de avonduren komt de politie langs om te bekeuren.

Zet jouw auto dan ook altijd in 1 van de met witte lijnen aangegeven parkeervakken, of op één van de 4 vakken langs het hek met een blauw P-bord. 
Zet je auto NOOIT op een invalidenplaats, want deze boetes zijn zeer hoog. Dit geldt ook voor parkeren langs de kant bij de BVC.
 
JEUGD ABC11D

19-2-2018
Schrijf je in voor het HBS CeeDee-toernooi met Pinksteren!
 
In het Pinksterweekend op 20 & 21 mei
organiseert HBS Bloemendaal voor de 14e keer het CeeDee- toernooi.

HBS goes TO THE BEACH!

Een gezellig CeeDee-toernooi voor 1e klasse en breedteteams, voor jongens en meisjes. Indeling op sterkte, alle wedstrijden worden gespeeld op kunstgras (water, semi-water en zand) en duren 25 minuten per wedstrijd.
Tussen de wedstrijden door worden er leuke spelletjes georganiseerd op gras en uiteraard het befaamde strafbaltoernooi.

De ijskar van LUCIANO’S staat er om je wat verkoeling te bieden, de snelheidsmeter staat er om je krachten te meten met je medespelers. En aan het einde van de toernooidag wordt het toernooi afgesloten met een BBQ en tropische drankjes!
Veel hockey, een gezellige ongedwongen sfeer en meestal schijnt de zon ook nog!
Kortom, schrijf je in en kom naar de leukste club in Bloemendaal.

Kosten bedragen € 240,- per team  (inclusief koffie, lunch, drinken, fruit, broodje hotdog en afsluitende BBQ)

 
D -toernooi: op zondag 20 mei C -toernooi: op maandag 21 mei  

Inschrijvingen via   [email protected]

* inschrijving sluit op 7 mei, VOL=VOL, er is plaats voor 36 teams!*
Kom allemaal naar Bloemendaal met Pinksteren 20 & 21 mei!
Sportieve groet van de toernooicommissie,  en we zien elkaar op HBS!

 
VACATURES

31-1-2018
Barmedewerkers gezocht voor de woensdag- en vrijdagmiddag
 
Nu de midwintercompetitie zijn einde nadert, zullen de woensdag en vrijdagtrainingen weer drukker worden bezocht. We zoeken nog ouders die het leuk vinden om op woensdag of op vrijdagmiddag te helpen achter de bar. 
De tijden worden, uiteraard, onderling afgestemd en ook hier geldt: vele handen maken licht werk.
Interesse? Laat het ons weten via  [email protected]
 
JEUGD ABC11D

13-1-2018
HBS gastheer van de landelijk schoolcompetitie
 
HBS is weer - na een aantal jaren niet uitgekozen te zijn - gastheer van de Nationale Schoolhockeycompetitie voor de categorie Meisjes Jong. Op vrijdag 13 april wordt deze voorronde gespeeld op onze velden. 
Leuk voor alle spelers van HBS om op je eigen club de schoolcompetitie te spelen tegen je vriendinnen van andere scholen. Bijna alle omringende scholen uit de regio zijn actief in deze voorronde. Het Sancta Lyceum, het Kennemer Lyceum (met 2 teams), het Mendelcollege (met 2 teams), het Stedelijk Gymnasium, het Coornhert Lyceum, Hartenlust en het College Hageveld. Verder doen het Thijsse College uit Castricum, het Murmellius Gymnasium uit Alkmaar en de Berger Scholengemeenschap mee.
HBS heet alle teams en supporters alvast welkom en tot vrijdag 13 april!
NB: de jongens jong spelen bij Rood-Wit, de meisjes oud bij Alliance en de jongens oud bij Alkmaar.


 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

20-9-2017
Spelregels 3-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 3-tallen
 20-9-2017
Spelregels Jongste Jeugd
 
Bijgaand vindt u de spelregels voor de Jongste Jeugd zoals deze opgesteld zijn door de KNHB.
 20-9-2017
Spelregels 6-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 6-tallen.
 16-9-2017
Hoe bereik ik wie bij de Jongste Jeugd?
 
Bij de start van het seizoen is het handig om alle emailadressen van de Jongste Jeugd op een rijtje te hebben,. zodat iedereen de juiste personen kan benaderen met vragen:

Vragen over de organisatie van de Jongste Jeugd (Jongste Jeugd Commissie(JJC):  [email protected]  (of [email protected]) Alle vragen rond wedstrijden:  [email protected]   Afmelden voor een training:  [email protected] Adres- of emailwijzigingen, vragen over het lidmaatschap (Ledenadministratie Jeugd):  [email protected]  (let op, nieuw email-adres!)
 

1-8-2017
Spelleiden drie- en zestal hockey
 
De spelleider is onmisbaar bij het leren hockeyen. In de bijlage staan punten waar de spelleider op kan letten. ook staan er tips in om grote verschillen in sterkte tussen de teams op te vangen.

In de documenten staan ook de spelregels kort weergegeven.
 14-7-2017
Trainingsschema Jongste Jeugd 2017/2018

14-7-2017
Welkomstmail Jongste Jeugd 2017/2018
 
Beste spelers, ouders en verzorgers van de Jongste Jeugd,     Een nieuw hockeyseizoen gaat weer van start. In deze brief zetten we voor jullie de belangrijkste informatie op een rij. Gedurende het hele seizoen kunnen jullie deze en andere actuele informatie terugvinden op de website onder het kopje Jongste Jeugd in de rechterkolom. Tevens ontvangen jullie een uitgebreide agenda met daarin alle speel- en trainingsdata van seizoen 2017/2018.
 14-7-2017
Jaaroverzicht Jongste Jeugd 2017/2018
Statistieken
zondag 18 maart 2018
Aantal leden (info) 1406
Nu online 175
Leden met @ 99,6%
SMS Bereik (teams) 75,2%
Vandaag jarig
Sam Franken
Teun Sturm
Bruni Visser
Mededelingen
Clubcompetitie
1 D02 12 33 + 38
2 DJ 1 11 30 + 32
3 H2 12 32 + 39
4 JD2 10 25 + 44
5 JD3 10 25 + 42
Gehele competitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors