Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
maandag 24 september 
vakantie Verenigingsmanager
dinsdag 25 september 
Jaarvergadering Kennemerrunners
woensdag 26 september 
vergadering feestcommissie
donderdag 27 september 
Gold Cup H1: eerste ronde uit Hilversum
vrijdag 28 september 
verhuur veld aan Sportsupport
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

19-9-2018
M6E2 TEAM van de WEEK
 
Na een leuke oefen pot vorige week, mochten wij vandaag spelen tegen Purmerend.
Het begon goed, er was volop zon, een teamfoto maken in de bestuurskamer en daarna wat meer uitleg over welk plekken er nu zijn in een 6-tal.
Vorige week kwamen wij erachter dat het toch wel lastig was. Met de opdracht: probeer je plekje te houden gingen wij het veld in.
Het werd een pittige strijd die Purmerend heeft gewonnen met 4-1. Maar de opdracht werd goed uitgevoerd en er werd goed geprobeerd.
Alle meiden, Amy, Ymke, Pien, Lotte, Evi, Kate, Susanne en Inge hebben heel goed hockeyspel laten zien.
Aansluitend zijn wij met het team naar de zandkuil gelopen om eerst een broodje te eten en daarna wat teambuilding spelletjes met elkaar te spelen. De meiden hebben de grootste lol gehad en er is heel goed samengewerkt. M6E2 gaat er een top seizoen van maken!
 

17-9-2018
Spelregels 8-tallen
 
Bijgaand de spelregels de 8-tallen oftewel de 8E- Jeugd.
 17-9-2018
Spelregels 6-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 6-tallen oftewel de 6E-jeugd en de G-hockey.
 17-9-2018
Spelregels 3-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 3-tallen oftewel de F-jeugd.
 3-9-2018
Welkomstbrief Jongste Jeugd seizoen 2018-2019
 
 1-9-2018
Spelleiden drie- en zestal hockey
 
De spelleider is onmisbaar bij het leren hockeyen. In de bijlage staan punten waar de spelleider op kan letten. ook staan er tips in om grote verschillen in sterkte tussen de teams op te vangen.

In de documenten staan ook de spelregels kort weergegeven.
 1-9-2018
Hoe bereik ik wie bij de Jongste Jeugd?
 
Bij de start van het seizoen is het handig om alle emailadressen van de Jongste Jeugd op een rijtje te hebben,. zodat iedereen de juiste personen kan benaderen met vragen:

Vragen over de organisatie van de Jongste Jeugd (Jongste Jeugd Commissie(JJC):  [email protected]  (of [email protected]) Alle vragen rond wedstrijden:  [email protected]   Afmelden voor een training:  [email protected] Adres- of emailwijzigingen, vragen over het lidmaatschap (Ledenadministratie Jeugd):  [email protected]  (let op, nieuw email-adres!)
 

25-8-2018
Teamindeling Jongste Jeugd seizoen 2018-2019
 
 De teamindelingen zijn vanaf heden alleen nog te vinden in het besloten deel van onze website onder Documenten: Jongste Jeugd. Dit in verband met de nieuwe privacywetgeving.

Je komt op het besloten deel van de HBS-site door naar de site te gaan en te klikken op INLOGGEN (links boven). Vervolgens voer je je LIDNUMMER (staat op je contributie nota of bankafschrift) en een WACHTWOORD in (een nieuw wachtwoord ontvang je binnen een minuut).
Uitgangspunten bij de teamindelingen
Binnen de Jongste Jeugd -beginnend bij puppies en doorlopend tot en met de 8 E - zijn er een paar algemene doelen. Hier zal altijd naar gestreefd worden.
 
Elke speler of speelster komt met plezier naar HBS Elke speler of speelster wordt uitgedaagd op zijn of haar niveau en beleving van niveau. Hierbij spelen mentale, fysieke, technische, tactische en sportieve elementen mee. Elke speler of speelster functioneert in een team en in de bredere vereniging: HBS Elke speler of speelster ziet HBS als een veilig thuis
 
Bij het samenstellen van de jaarlijks wisselende teams vormen bovenstaande doelen het uitgangspunt. De technische staf doet haar uiterste best om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven, al moet er soms een compromis gesloten worden. 
Per speler wordt hiervoor informatie beoordeeld welke gedurende het hele hockeyseizoen wordt aangeleverd door coaches (via formulieren), coördinatoren en trainers. Hiermee wordt aangesloten bij de landelijke trend die door de KNHB is ingezet om kinderen tijdens het hele seizoen te monitoren.
 
Puppies
De puppies trainen tijdens het seizoen in groepen of landen. Dit om het groepsgevoel bij de puppies extra te stimuleren. Later in het seizoen tijdens oefenwedstrijden tegen andere clubs wijken we hiervan af. Ook tijdens de training kan hiervan bij uitzondering worden afgeweken in verband met het aantal trainers of de groepsgrootte.
 
F-jeugd
Aan het einde van het seizoen mogen alle puppies een voorkeur opgeven voor een vriendje of vriendinnetje. Deze voorkeur weegt als bijzonder criterium mee bij de indeling van F-teams. De F-teams spelen wedstrijden als 3-tal en de teams bestaan uit 7 of 8 spelers.
 
1 e  jaars E
Vanaf de 1e jaars E-teams gaan niveau en beleving van spelers geleidelijk aan zwaarder wegen bij de indeling van de teams . Alle teams zullen van samenstelling wijzigen. De teams spelen wedstrijden als 6-tal. In principe bestaan deze teams uit 7 of 8 spelers.
 
2 e jaars E
In de 2 e  jaars E wordt in 8-tallen gespeeld tenzij we genoodzaakt zijn om 6-tallen te formeren. In de 8E worden de teams ingedeeld in op sterkte. De teams bestaan uit 9 of 10 spelers.
 
D-jeugd
Uit de 2 e  jaars E-jeugd worden 11-tallen gevormd. Hierbij geldt dat ook informatie wordt meegewogen uit selectietrainingen. Op het moment dat spelers overgaan naar de D-jeugd vallen zij onder de ABCD-commissie. Hier kunnen andere criteria gelden dan hierboven genoemd.
 
Trainingen
Er wordt naar gestreefd om half juli de trainingstijden voor komend seizoen bekend te maken.  Deze worden vermeld op de website van HBS en in de app.

 
 

19-7-2018
Wedstrijd- en trainingsschema Jongste Jeugd 2018-2019
 
In de bijlage het wedstrijd- en trainingsschema voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-2019.
 19-7-2018
Welkomstbrief Jongste Jeugd seizoen 2018-2019
 
In de bijlage de welkomstbrief voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-2019.
 17-7-2018
Trainingsschema Jongste Jeugd 2018-19
 
In de bijlage het trainingsschema voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-19.
 


Statistieken
dinsdag 25 september 2018
Aantal leden (info) 1358
Nu online 83
Leden met @ 99,9%
SMS Bereik (teams) 73,1%
Vandaag jarig
Julius van Commenee
Jos de Rooij
Sari de Graaf
Mededelingen
Clubcompetitie
1 MD3 2 6 + 23
2 JD1 2 6 + 23
3 DJ 5 3 9 + 19
4 DC 3 9 + 16
5 JD2 2 6 + 14
Gehele competitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors