header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Marten van Vliet benoemd tot Lid van Verdienste van HBS

Nieuws afbeelding 7-7-2022

Afgelopen woensdag had ik de eer om - in het bijzijn van oud-bestuursleden Florisca Neut, Rob Dekker en Jan Pool en oud-clubmanager Marlies van Damme – Marten van Vliet te mogen benoemen tot Lid van Verdienste van HBS.

Marten, zelf altijd een fanatiek sporter (voetbal, basketbal) kwam in contact met HBS doordat zijn dochters daar gingen hockeyen. In de periode 2009 – 2020 heeft Marten een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van HBS, eerst als secretaris van het bestuur en vanaf 2012 als voorzitter van de vereniging. In die periode groeide HBS uit tot een club met ruim 1400 leden en was het belangrijk om de organisatie te professionaliseren. Marten heeft daarbij ook veel aandacht gegeven aan de in- en externe communicatie, onder andere door het verbeteren van de website en gebruik te gaan maken van diverse sociale media. Er werden diverse nieuwe commissies benoemd waaronder een vrijwilligerscommissie, een commissie trimhockey en een commissie duurzaamheid.

In Martens voorzitterstijd is veel verbeterd aan onze accommodatie met als hoogtepunten de bouw van ons nieuwe clubhuis en de aanleg van twee watervelden met ledverlichting en een videoregistratiesysteem.

Ook op het sportieve vlak is er onder zijn leiding veel bereikt. Marten had veel aandacht voor het trimhockey, het G-hockey werd geïntroduceerd en zowel heren als dames 1 promoveerden naar de Promotieklasse – het een na hoogste niveau van Nederland! Nog nooit eerder had HBS met beide vaandelteams zo hoog gespeeld. Marten speelde daarbij een belangrijke rol om de juiste trainers en coaches aan te trekken, de contracten te professionaliseren en de faciliteiten rond de teams op een hoger niveau te brengen.

Mede door Marten zijn inspanningen werd het zaalhockey in Noord-Holland weer op de kaart gezet. Het animo bij HBS om te gaan zaalhockeyen groeide enorm en het was ieder jaar weer een enorme klus om voldoende trainingszalen te kunnen huren. Om het zaalhockeyen te promoten organiseerde Marten vele jeugd-clinics en een warming-up toernooi voor heren en dames 1.

Een hoogtepunt tijdens het voorzitterschap van Marten was zeker het 100-jarig bestaan van HBS. Vele jaren van voorbereiding gingen vooraf aan de lustrum festiviteiten, die helaas niet allemaal door konden gaan door de intrede van corona.

Het is een greep uit de indrukwekkende lijst van initiatieven en activiteiten die onder Martens leiding van de grond zijn gekomen en die lijst is zeker niet compleet.

Ik wil Marten namens alle leden en oud-leden van HBS enorm bedanken voor de enorme inzet en toewijding aan de club. Het Lidmaatschap van Verdienste is meer dan verdiend!

Maarten Wieringa

Reacties


Manja Valkenberg

31-7-2022 @ 23:30:16 |Marten van harte gefeliciteerd, je hebt het volkomen verdient

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram