header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd (Algemeen)

BLOG TECHNISCHE ZAKEN JEUGD (van Jorge Nolte)

Nieuws afbeelding 17-3-2022

Wat blijft het fijn dat we op de zaterdagen "gewoon” weer op een normale manier het zaterdag hockey gevoel kunnen beleven. Je struikelt weer over de hoeveelheid mensen in het clubhuis, ouders langs de lijn die het niet kunnen laten om de scheids of hun eigen kind te coachen, kinderen om 1015 uur met een zak chips in de hand en bovenal is er overal weer plezier te zien!! Al met al is er opeens niks meer anders dan 2 jaar geleden. Heerlijk om op die manier weer echt het HBS-gevoel te krijgen en dat iedereen heerlijk vol enthousiasme zijn of haar sport kan beleven en de familie daar weer van kan genieten.

 

In de afgelopen wintermaanden zijn er veel mensen bezig geweest om een alternatief programma in elkaar te zetten toen nog niet alles normaal was. Zeker met de gekke situatie rond de zaal was dat af en toe echt improviseren. Super goed gedaan en op deze manier kon iedereen weer fit aan het competitie seizoen beginnen.

 

Inmiddels hebben we er alweer twee competitie weekenden opzitten en is iedereen weer heerlijk aan het hockeyen en het weer werkt ook nog lekker mee. MA3 pakte een mooie overwinning op het veel hogergeplaatste Hisalis en maakte een mooie sprong op de ranglijst. JB1 zorgde afgelopen zaterdag voor het hoogste attractiviteitsgehalte tegen HDM. In een mooie spannende pot werd er met 2-2 gelijk gespeeld door goals van Steije en Sjoerd. JC4 ging er voor het eerst in de nieuwe competitie met drie punten vandoor, door Abcoude met 3-2 te verslaan. MD2 boekte een hele knappe 2-1 overwinning op FIT MD1.

Ik maakte er in mijn intro al een grapje over, maar toch even een serieuze noot. De rol van ouder langs de kant is die van toeschouwer. Het woord zegt het al, ze schouwen toe. Ga dus niet roepen wat je kind allemaal moet doen met de bal, want kinderen moeten zelf beslissingen maken, zo leren ze het meest. Roep ook niet hoe de coach moet coachen, want die rol heb je niet. Ook de scheidsrechter laten we lekker zijn/haar gang gaan en ja fouten worden er overal gemaakt. Wees vooral positief langs de kant en aanmoedigen en applaudisseren mag natuurlijk altijd. Alleen maar superfijn dat er weer zoveel ouders langs de kant staan om het spel van hun kroost toe te schouwen!

 

In de afgelopen weken zijn we begonnen met het meetrainen van kinderen met hogere teams. Kinderen die boven het maaiveld uitsteken in hun team willen we zo de kans geven om een uitdaging op een hoger niveau aan te gaan. De kinderen zijn naar boven gekomen door de coach en trainer evaluatieformulieren die in de winterstop zijn ingevuld. Aan de hand van hoe deze kinderen het doen, zou het zijn dat er meer kinderen worden uitgenodigd en natuurlijk nemen we deze informatie ook mee richting het samenstellen van de teams van volgend jaar. Hoe we dat gaan doen daar volgt binnenkort meer informatie over.

 

Veel plezier weer allemaal op en langs de velden.

 

Jorge Nolte

Reacties


Luuk Nupoort

19-3-2022 @ 11:02:09 |👍🏻👍🏻

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren


Facebook

Instagram