header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

In memoriam: Ed de Haan

Nieuws afbeelding 30-7-2021

Op 9 juli is ons oud-lid Ed de Haan overleden. Ed is maar liefst 53 jaar lid geweest van HBS.

Hij werd via zijn vriendje Cees Eizema – die toen al een paar jaar hockeyde – op zijn 15elid van HBS en speelde eerst een aantal jaren in de jeugd. Daarna ging hij met vele vrienden spelen in heren 4. In die tijd leerde hij ook zijn vrouw Anneke kennen, die bij HBS in dames 1 speelde.

Er ontstond een hechte vriendengroep waarmee Ed uiteindelijk 38 jaar heeft samengespeeld (van heren 4 naar de veteranen en vervolgens naar veteranen L).

Ed was vooral een "gezelligheidshockeyer”; de vele feestjes bij HBS waren voor hem soms belangrijker dan het hockeyspel zelf. Hij werd steevast door zijn medespelers op "linkshalf” gezet met de mededeling: "Ed, daar is jouw eigen kuil”.

Hij was vaak aanvoerder van zijn elftal, was altijd bereid om te fluiten, maar zijn belangrijkste taak was het beheren van de elftal-kas.

Het elftal van Ed stond vooral bekend om de vele buitenlandse trips die georganiseerd werden (met Ed als kas-beheerder!). Vele keren gingen zij naar Rosenheim in Duitsland, maar ook onder andere Cyprus, Malta, Frankrijk, Tjechie, Hongarije en Ierland werden bezocht.

Nadat het team in 2014 stopte met hockeyen was Ed nog vele jaren aktief als golfer en tennisser.

Nog een leuk detail: Ed was de ontwerper van de eerste HBS-sticker, die vroeger op vrijwel iedere auto van de HBS-leden te vinden was (zie in de bijlage).

Het bestuur, leden en oud-leden van HBS wensen Anneke, Marije, Matthijs en de kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Maarten Wieringa – met dank aan Cees Eizema

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram