header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

HBS Dames 1 verliest van Warande en degradeert naar 1e klasse

Nieuws afbeelding 8-6-2015 HBS Dames 1 heeft zich niet kunnen handhaven in de overgangsklasse. In de derde en beslissende play out wedstrijd werd met 2-1 verloren van De Warande. Lisa Bok redde de spreekwoordelijk eer door een strafcorner te benutten.

Opnieuw waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zaterdag liet Dames 1 de winst glippen door de voorsprong uit handen te geven en deden shoot outs hen de das om

Uithuilen en alles laten bezinken rest nu nog. Vanaf volgende week pakken we de draad weer op voor een nieuw seizoen in de eerste klasse. De dames weten wat ze kunnen en wat ze er voor moeten doen om weer terug te keren in de Overgangsklasse. Het was een mooi en buitengewoon leerzaam jaar voor Dames 1 en HBS.

Het bestuur

Op hockey.nl:

De Warande dames 1 is zondag naar de Overgangsklasse gepromoveerd ten koste van HBS. Overgangsklassers Rotterdam, Rood-Wit en Eindhoven redden wel het vege lijf door in de play-outs af te rekenen met de respectievelijke Eersteklassers Gooische, Breda en Amstelveen.

Zaterdag: HBS-De Warande 3-3 (2-1). De Warande wns. 1-0 Van Son (sc), 2-0 Van Son, 2-1 van der Westen, 3-1 Den Hertog, 2-3 R. Tiebout (sc), 3-3 Gelten.

Zondag: De Warande-HBS 2-1 (2-0) 1-0 R. Tiebout, 2-0 R. Tiebout (sc), 2-1 Bok (sc).

Gijs Hessels startte vijf seizoenen geleden niet onder al te beste omstandigheden bij De Warande. Dames 1, juist gepromoveerd naar de Overgangsklasse, liep leeg. De club trok het team kort voor aanvang van de competitie terug, een crisis was geboren. Er restte de vereniging niets anders dan flink te investeren in MB1 en MA1 en met succes, zo blijkt nu.

Na drie duels tegen HBS maakt De Warande nu wel de stap naar de subtop. De ‘Heldinnen van Hessels’ wonnen zondag de allesbeslissende wedstrijd met 2-1 en in West-Brabant leverde dit een groot feest op.

Het is een sterk staaltje dat De Warande leverde. De ploeg won zaterdag na het nemen van shoot-outs, zonder dat één van de speelsters daaruit scoorde. Hoe dat kan? Twee van de nemers werden onreglementair onderuit gehaald door de doelvrouw van HBS en dat betekende twee strafballen. Die gingen er in.

HBS leek deze serie tegen De Warande winnend af te sluiten. De ploeg won het eerste duel en zaterdag in de tweede wedstrijd kwam het in de loop van de tweede helft op een 3-1 voorsprong. Kat in ’t bakkie, zou je zeggen. De Warande sleepte er echter een remise uit met uiteindelijk shoot-outs.

Robbert Zevalkink (HBS): ‘Wij hadden het zaterdag gewoon moeten afmaken. Als je met nog twintig minuten te gaan op 3-1 komt, mag je het niet meer weggeven tegen een Eersteklasser. Maar het is symptomatisch voor onze tweede helft van het seizoen.’

Gijs Hessels (De Warande): ‘Dit is een prachtig resultaat na vijf seizoenen hard werken. En de meiden hebben het verdiend. Wij speelden zondag onze beste eerste helft van het seizoen en daarin kwamen we met 2-0 voor te staan.  Op het laatste was het vreselijk spannend, maar we hebben het gered!’
Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram