header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Spelregel uitgelicht!

Nieuws afbeelding 26-8-2013
TE VROEG UITLOPEN BIJ STRAFCORNER
Indien een verdediger bij het verdedigen van een strafcorner te vroeg uitloopt moet hij vervolgens achter de middenlijn plaatsnemen. Indien de doelverdediger met beschermende uitrusting of de vliegende keep te vroeg uitloopt wordt een andere verdediger achter de middenlijn gestuurd. De verdedigende partij bepaalt zelf direct welke verdediger dit moet zijn. In beide gevallen verdedigt het team de strafcorner met een man minder.

Indien een aanvaller te vroeg de cirkel inloopt moet hij ook achter de middenlijn plaatsnemen. De aanvaller die de corner neemt mag niet doen alsof hij de bal speelt. Maakt hij een schijnbeweging wordt hij vervangen door een andere aangever.

LET OP:
Indien uit een strafcorner die nog niet beëindigd is direct een nieuwe strafcorner volgt zullen de hierboven beschreven regels van kracht blijven. Dus dan mag de verdediger die naar de middenlijn moest nog niet terugkomen! En datzelfde geldt voor de aanvaller die naar de middenlijn moest.Voorbeeld : indien een team een strafcorner, door het te vroeg uitlopen, met 4 man verdedigt en de uitloper maakt shoot wat resulteert in een nieuwe strafcorner mag ook deze strafcorner met slechts 4 man verdedigd worden. Is de strafcornersituatie afgelopen en wordt dan een nieuwe strafcorner toegekend mag weer met 5 man worden verdedigd en mag ook de weggestuurde aanvaller weer terugkomen.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren


Facebook

Instagram