header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

Hoe hockeyt de jeugd van HBS?

18-10-2011
Nu de voorcompetitie is afgerond, is het tijd om de balans op te maken. Hoe heeft HBS het er in de afgelopen weken vanaf gebracht en hoe gaan de teams straks de competitie in?

Drie jaar geleden zijn we gestart met het opbouwen van een structuur en organisatie die zou moeten leiden tot betere resultaten bij tophockey en spelen op (eigen) niveau met de breedteteams. En uiteraard spelen met plezier!

Vastgesteld werd toen dat breedteteams zich niet altijd goed ondersteund voelden en ook niet altijd goed getraind werden. Bovendien vond iedereen het selectiebeleid niet duidelijk en ondoorzichtig. Genoeg om mee aan de slag te gaan. De beoogde resultaten voor de topteams in de jeugd werden vastgesteld, maar bovendien werd besloten om  de aansluiting tussen 1e en 2e teams te verbeteren. Het selectiebeleid werd in samenwerking tussen de technische staf en ABCD-commissie duidelijker vastgelegd (zie http://www.mhchbs.nl/site/default.asp?Option=99&NieuwsCategorie=8

Verder werd besloten dat in de C- en D- jeugd 3 selectieteams en in de A en B jeugd van 2 selectieteams te hebben. Samenstelling en ondersteuning van deze teams gebeurt door de technische staf. En natuurlijk was er aandacht voor de trainingen van de breedteteams. Ook daarvoor werden het niveau van de trainers opgevoerd.
Hieronder een overzicht van de doelstellingen en de nieuwe indeling van het komend seizoen.

team

Werkelijke indeling

2008/2009

Doelstelling 2011/2012

Werkelijke Indeling

2011/2012

MA1

Topklasse (6e van 8)

IDC

Topklasse

MB1

1e klasse (1e van 8)

IDC

IDC

MC1

Topklasse (1e van 8)

IDC1

Topklasse A

MD1

1e klasse (1e van 8)

Topklasse

Topklasse B

JA1

Topklasse (7e van 8)

IDC

IDC

JB1

1e klasse (2e van 8)

IDC

Topklasse

JC1

IDC2 (7e van 8)

IDC2/IDC1

IDC

JD1

1e klasse (7e van 8)

Topklasse

Sub Topklasse B


Een mooi resultaat, ook al zijn we er nog niet.
Bijzondere vermelding verdienen JC1 en MB1 die zich al direct aan het einde van de voorcompetitie wisten te plaatsen voor IDC. JA1 en JB1 moesten zich afgelopen zaterdag in de plaatsingswedstrijden bewijzen. JB1 liet zich van haar sterkste kant zien, maar wist de wedstrijd net (3-2 verlies na golden goal tegen Rood Wit) niet naar zich toe te trekken. JA1 toonde zich duidelijk de beste tegen Qui Vive (5-3 winst) en plaatste zich wel.
Maar het draait niet alleen om de 1e teams! JA2 en JA3 werden kampioen in hun poule in de voorcompetitie en JA2 wist zich te plaatsen in de topklasse. Een niet eerder vertoond resultaat in de geschiedenis van HBS.
Andere kampioenen in de voorcompetitie waren: MC1; MB3; MC6 en MD5. Maar ook: MC8 werd tweede door een lager doelsaldo. En JD2 speelt eveneens subtopklasse B, terwijl MD2 ondanks hun tweede plek in de poule eerste klasse A gaan spelen.

Hoger kwaliteit van trainers en trainingen

Dit jaar zijn er voor de breedteteams in de A- en B-jeugd zogenaamde circuittrainingen op donderdagavond. Dit betekent dat deze teams een keer in de week met hun eigen team trainen en een keer in de week met alle teams tegelijk. De circuittraining is gebaseerd op het succes van de trimmersavond op HBS. Trainingen verzorgd door toptrainers die op deze avond speciale oefeningen doen om de teams technisch nog beter te maken. Na afloop kan iedereen nog blijven kijken naar de verrichtingen van H1. De ABCD commissie zal regelmatig iets speciaals organiseren op deze avonden. Zo werd twee weken geleden de 1e bitterballenavond georganiseerd.

Veel ontwikkelingen waren er bij de technische staf en de organisatie rondom de trainingen. Besloten werd om dit jaar een forse investering te doen in hogere kwaliteit van coaches/trainers en een goede ondersteuning van de teams. Wel moet vermeld worden dat helaas een klein aantal teams nog niet goed wordt ondersteund. Ook hier zijn we er nog niet.

Belangrijk is om te weten waar je terecht kunt met vragen. De ABCD-commissie is hét aanspreekpunt voor al je vragen op het gebied van trainingen/teams en ondersteuning. Wij zijn heel blij met de nieuwe voorzitter van deze commissie die al een vliegende start heeft gemaakt dit seizoen: Tanja Wilhelm.
De technische staf staat garant voor het technische beleid op HBS. Hieronder een handig overzicht.
 

Technische staf

Functie

ABCD commissie

Functie

Peter Hortulanus

Technisch directeur

Tanja Wilhelm

Voorzitter

Djurre Roggeveen

Technisch coördinator MA/MB

Esther van Liemt

Pieternel Peeters

Coördinator MA

Coördinator MB

Jasper Stam

Technisch coördinator MC/MD

Liesbeth Delfos

Anneliet

Coördinator MA

Coördinator MB

Piet Hein Schroder

Technisch coördinator JA/JB

Albert Neutel

Frans Veltman

Coördinator JA

Coördinator JB

Willem Slinger

Technisch coördinator JC/JD

Erik Stiemer

Wouter Schouten

Coördinator JC

Coördinator JD

Jan Jaap van der Veer

Technisch coördinator Keepers

 

 

 
Met al deze resultaten zijn we blij, maar wij hebben als HBS nog meer ambities! Wij zijn er nog niet. Samen met Joost Spackler (bestuurslid tophockey ai) ga ik aan de slag om de volgende stappen voor HBS te zetten.
 
Jacqueline Breekveldt
bestuurslid breedtehockey/tophockey a.i

Reacties


Laurens Bosch

21-10-2011 @ 20:02:00 |Leuk dat ook andere teams Een keer op de voorpagina worden genoemd!

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram