header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

COLUMN Dion Achterberg: Twee voor twaalf...............

Nieuws afbeelding 18-9-2011
Heren 1 heeft vorige week voor de tweede opeenvolgende keer het goede voorbeeld gegeven. Andere teams kunnen zich hier aan spiegelen de komende weken nu het seizoen officieel van start is gegaan. 
 
Er is al veel getraind en er zijn al meerdere oefenwedstrijden gespeeld en als je in de avond langs HBS rijdt, brandt onze verlichting en wordt er driftig heen en weer gelopen met de bal aan de stick of intens geluisterd naar aanwijzingen van de trainers. Eenmaal op de club proef je overal de honger en de drive van een nieuw hockeyseizoen. Ik zie dan ook uit naar een explosie van energie de komende weken.

En als ik terugkijk naar de weken die achter ons liggen, ben ik andermaal onder de indruk van de tijd die veel van onze vrijwilligers gestoken hebben in de voorbereiding van het seizoen. Velen van ons zijn in die periode op vakantie en genieten van zon, zee en strand of anderszins. Velen van ons zien niet dat als het vorige seizoen afgelopen is, voor een groep mensen er slechts een beperkte periode van rust is. Direct gevolgd door een hectische periode met het organiseren van bijeenkomsten voor het begin van het seizoen; documentatie opnieuw updaten en het vinden van coaches en trainers. Deze groep is van uiterst belang voor HBS en deze mensen moeten we koesteren.

Zo zouden we nog veel meer mensen willen koesteren, zodat vele handen nog lichter werk maken. Om een voorbeeld te geven: onze penningmeester draait met behulp van een beperkte groep mensen – eigenlijk één ander mens – de totale financiële huishouding van HBS.
Een taak die van het uiterst belang is en waar van de zijde van iedereen binnen HBS niet anders zou passen dan een luid applaus voor de wijze waarop die uitgevoerd is de afgelopen jaren. Maar ook een taak die pas optimaal uitgevoerd kan worden als iedereen zijn eigen budget op orde heeft en tijdig aanlevert; tijdig zijn declaraties in dient en op tijd aangeeft wanneer zaken niet goed lopen. En niet na het sluiten van het seizoen bonnetjes komt inleveren of klagen dat het niet goed is gegaan..
In de laatste ALV heeft de penningmeester aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode. We zoeken dus met spoed iemand die deze functie over kan nemen. Daarbij wil het bestuur van HBS de werkzaamheden splitsen, waardoor de functie minder tijd kost.
Ook hier maken weer meer handen lichter werk. In het bijzonder wil ik hierbij een beroep doen op alle ouders van nieuwe leden die zich afgelopen voorjaar hebben aangemeld. Denk nog eens aan uw inschrijfformulier en wat u daar allemaal op hebt aangekruist. Dat was niet vrijblijvend en we zullen daar als vereniging ook aan helpen herinneren de komende maanden.

Opvolging is er ook gegeven aan drie andere belangrijke functies binnen HBS. De secretaris heeft daar al eerder over geschreven maar ik kan niet anders dan herhalen hoe blij we zijn met onze nieuwe verenigingsmanager,  onze barmanager en onze groundsman zijn.  Alle drie mensen met hetzij een HBS-heden of –verleden, dan wel via bloedbanden zo hecht met HBS verbonden dat het lijkt of ze er al eeuwen komen. Uw vriendelijke lach en helpende hand de komende weken zal het voor hen nog makkelijker maken om hun weg te vinden of te herontdekken binnen HBS.

Genoeg voor nu. Het is inmiddels ruim na twaalf. Tijd om de computer af te sluiten en het clubhuis te verlaten. Nog twee nachtjes slapen en er komt weer een hockeyweekend aan. Kan niet wachten…..

Dion Achterberg
Voorzitter HBS

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram