header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Nieuw fiets- en voetpad tussen HBS en BVC

Nieuws afbeelding 3-9-2011
De plannen liggen er al vele jaren, maar eindelijk ligt er een nieuw, jawel HBS-rood pad tussen de BVC- en HBS-velden zodat voetballers en hockeyers veilig hun clubhuis kunnen bereiken.

In de zomermaanden heeft de gemeente het pad stevig aangepakt. Fiets- en voetpad zijn nu duidelijk van elkaar gescheiden. Voetgangers lopen nu over het schelpenpad op het BVC-terrein en het fietspad is nu HBS-roodgeasfalteerd en heeft de oude vervallen weg vervangen. Ook de zandhoop van onze nieuwbouw is verdwenen en heeft een laatste rustplaats gevonden, ingebed onder het asfalt en het schelpenpad.

Er is een verlengd talud, mooi afgevlakt, dat nu een sierlijk verhoging met uitkijk over de velden vormt. Het wordt nog voorzien worden van zwarte aarde en ingezaaid.

Het hekwerk is ook op kosten van de gemeente weggehaald en er wordt straks - eveneens door de gemeente betaald - vervangen door een nieuw hek van 1.30 meter hoog.
 
De fietsenstalling moet nog aangelegd worden en zal aan de noordkant van het clubhuis komen. Hiervoor moeten eerste nog enkele obstakels worden weggenomen. Een bioloog heeft aldaar de flora en fauna onderzocht, PWN en de gemeente moeten mog uitzoeken hoe we een slimme grond uitruil voor elkaar krijgen en dan moet er ook nog een oude zeecontainer weggehaald worden.

Het idee is dat er een grote cirkel komt, zoals die op het terrein van het Nationale Park alleen kleiner, maar wel van schelpen. Naast fietsenrekken komen mogelijk de vertrouwde houten steunen terug. Tevens komt er een apart scooterplek met camarabewaking.
Marten van Vliet
secretaris

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram