header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

COLUMN Bestuur: Laat je HBS-hart spreken!

Nieuws afbeelding 13-3-2011

De lentecompetitie lonkt al weer. De kop van het nieuwe jaar is er al weer lang en breed af. Hier en daar komen mensen al weer terug van de wintersportvakantie. Voor hen die dat niet willen of kunnen inplannen staat de zoektocht naar een geschikte zomervakantieplek wellicht op het to-do-lijstje.

Intussen draait de vereniging door. Het is druk achter en voor de schermen. Enerzijds is er de drukte van het opleveren en inhuizen van ons nieuwe clubhuis. De discussie over een aantal punten die nog afgewerkt moeten worden. Het verder intern afwerken van het clubhuis door leden van H1, de klussenclub en een legioen andere vrijwilligers. Gelukkig is inmiddels het buitenterrein ook gedaan en scheelt dat het dagelijks retourneren van kilo’s zand die vrolijk naar binnen werden gelopen. En intussen niet vergeten te genieten van het mooiste clubhuis in de regio. By far! Dat is ook wat we van bezoekers en leden te horen krijgen. Zelfs tot op het Nationale Hockeycongres eind januari  in Utrecht.

Anderzijds wordt er goed gekeken naar onze kernactiviteit namelijk de hockeytechnische zaken. Waar staan we met de uitvoering van het indertijd breed omarmde plan Hortulanus en moeten we daar op bijsturen c.q. hoe bouwen we het verder uit. Hoe staan we met de gesprekken met de technische staf? De jaarlijkse carrousel draait op volle toeren en wat willen wij pakken en wat willen wij niet kwijt raken. Hoe zorgen we er voor dat ook voor volgend seizoen alle plekken weer optimaal gevuld zijn c.q.  gevuld blijven. Immers wat goed is, wil je liever niet kwijt raken.

Tenslotte zijn er zaken die ook het hart van de vereniging raken, zaken die zich laten samenvatten onder de noemer het HBS-hart. Het is wie we zijn en hoe we met elkaar allemaal de vereniging dragen. Dat zijn alle mensen die dagelijks tijd en energie in HBS steken om het te laten draaien. Een belangrijk kenmerk van een vereniging is, dat iedereen daar bij tijd en wijle energie in steekt. Dat kan zijn middels het spontaan aanbieden van hand- en spandiensten. Dat kan middels het rijden en coachen van teams. Of het draaien van een zaaldienst bij een zaalhockeywedstrijd. Niet iedereen heeft daar hetzelfde gevoel bij. Maar het feit blijft dat vele handen het werk licht maken, en ieders inzet is daarbij niet alleen van harte welkom, maar vooral ook erg nodig!

HBS is niet de makkelijke (oppas)plek om je kind achter te laten en op te halen. Dus dan ben je er, als je gevraagd wordt om even dat klusje te doen; dan span je je als team in om samen een probleem op te lossen; dan meld je je aan om beschikbaar te zijn voor ook die cie’s, die op het eerste gezicht misschien  niet zo heel leuk lijken om in te zitten, maar die ook gevuld moeten worden. Want immers: met zijn allen zijn we HBS. En behalve je beschikbaarheid als vrijwilliger is het natuurlijk ook belangrijk dat wij als vereniging met z’n allen al die mooie zaken financieel gezond in stand kunnen houden.

Daarom spreken wij iedereen aan die van mening is dat als je iets gedaan hebt in het verleden, dit je een vrijbrief geeft om je contributie niet of pas na veel vragen en afspraken niet nakomen te betalen. Of melden dat het een inderdaad heel mooi clubhuis is, maar geen tijd hebben om even de bezem te pakken om die paar kilo zand er uit te vegen. Want beste mensen, zó zit het HBS hart niet in elkaar.

De leukste vereniging van Kennemerland door haar leden en voor haar leden. En dit alles binnen de muren van het prachtige nieuwe clubhuis. Genoeg reden om met al deze leden groots feest te vieren. Binnenkort op zaterdag 12 en zondag 13 maart .

Dion Achterberg
voorzitter

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram