header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Aanmeldformulier  Aantal vragen: 1
 Aannamebeleid  Aantal vragen: 1
 Accomodatie  Aantal vragen: 1
 Afgelastingen  Aantal vragen: 2
 Algemene voorwaarden  Aantal vragen: 1
 Bardiensten  Aantal vragen: 1
 Contact  Aantal vragen: 1
 Contributie  Aantal vragen: 2
 Contributie restitutie  Aantal vragen: 2
 Foto protocol  Aantal vragen: 1
 Funkey  Aantal vragen: 1
 Geschiedenis van HBS  Aantal vragen: 1
 Gevonden voorwerpen  Aantal vragen: 1
 HBS Huisregels  Aantal vragen: 2
 Informatie  Aantal vragen: 1
 Lidmaatschap OPZEGGEN  Aantal vragen: 1
 Parkeerkaarten  Aantal vragen: 2
 Parkeren bij HBS  Aantal vragen: 1
 Seksuele intimidatie  Aantal vragen: 1
 Sponsoring  Aantal vragen: 1
 Trimhockey (maandagavond)  Aantal vragen: 1
 Trimhockey (woensdagochtend)  Aantal vragen: 1
 Vertrouwenspersoon  Aantal vragen: 1
 Verzekeringen  Aantal vragen: 1
 Vrienden van HBS  Aantal vragen: 1
 Vrijwilligers gezocht  Aantal vragen: 1
 Wachtwoord  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Aannamebeleid
Aannamebeleid/procedure 
Aannamebeleid/procedure

UPDATE 3 MEI:
JONGENS JONGSTE JEUGD KUNNEN ZICH NOG STEEDS AANMELDEN!
Voor jongens Puppies is er direct plek. Overleg met ons over de categorie jongens F en E met de Ledenadministratie Jeugd op [email protected]

Vul direct het aanmeldformulier in of mail naar de Ledenadministratie Jeugd als je vragen hebt. Dus ben je geboren tussen 1-10-2013 en 1-10-2016 aarzel dan niet en neem contact met ons op! 


Jeugd
De inschrijfperiode voor het seizoen 2022-2023 is van 1 februari 2022 tot 1 april 2022 voor de jongste jeugd. Voor de oudere jeugd (ABCD) kan tot 1 mei worden ingeschreven. Om lid te worden vanaf seizoen 2022-2023 moet je in ieder geval 6 jaar zijn op 30 september 2022.

G-hockeyers, Funkey's, trimmers en senioren kunnen zich het gehele seizoen aanmelden.

De kinderen die vorig seizoen al aangemeld zijn, maar die helaas geen lid hebben kunnen worden, moeten zich weer opnieuw aanmelden. We beginnen ieder jaar weer met een schone lei.

Ook alle funkeyspelers - een cursus van 5-jarigen -die nu oud genoeg zijn voor lidmaatschap bij de categorie Puppies dienen zich aan te melden als lid voor het nieuwe seizoen.

Beperkt aannamebeleid bij de jeugd
HBS heeft de laatste decennium te maken met een grote toestroom van nieuwe leden, vooral bij de jongste jeugd en CD-jeugd. Enerzijds is de club hier bijzonder trots op, anderzijds kan de club in verband met het bereiken van haar maximale capaciteit maar een beperkt aantal leden aannemen ieder seizoen.

Per leeftijdscategorie is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tevens is de club afhankelijk van vrijwilligers. Dit is dan ook één van de belangrijkere factoren in ons aannamebeleid. Voor alle duidelijkheid:

Plaatsingscriteria
Bij een tekort aan plaatsen in de betreffende categorie worden onderstaande plaatsingscriteria door ons in willekeurige volgorde gehanteerd: 
  • Bereidheid om zich voor HBS in te zetten (dit geldt voor zowel de senioren als de ouders van jeugdleden) voor vrijwilligerswerk zoals commissie- en administratieve functies. Wij proberen het vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te matchen met uw persoonlijke kwaliteiten. Graag lezen wij in het inschrijvingsformulier wat u voor ons kan betekenen en waar we u het beste kunnen inzetten.

  • Het vrijwilligerswerk komt naast reeds 'verplichte' taken zoals het coachen en/of het managen van een jeugdteam, het zo nu en dan draaien van bardiensten voor het team, het fluiten/begeleiden van wedstrijden en het rijden naar (uit)wedstrijden.

  • Familie van competitie spelende HBS-leden krijgen voorrang, maar bij gebrek aan plaatsen in de betreffende leeftijdscategorie gaat de voorrang uitsluitend naar familie van leden/ouders die nu reeds aantoonbaar actief zijn in een vrijwilligersfunctie.

  • Hockeyervaring bij kinderen ouder dan 10 jaar telt mee. Bij de Jongste Jeugd is hockeyervaring niet relevant, wèl sportervaring. 

  • Voor talenten geldt een aparte aannameprocedure (zie hieronder). 
  • Hockey-ervaring van ouders kan relevant zijn en telt extra mee als een ouder eerder lid van HBS is geweest. Maar ook als deze hockey-kennis en kunde ingezet kan worden bij HBS bij bijvoorbeeld het coachen en trainen bij de jongste jeugd.
Talentvol?

Voor talentvolle spelers gelden aparte aannameregels. Jij moet als speler qua spelniveau bij de beste vijf spelers van HBS in jouw leeftijdscategorie behoren (8E, 1e of 2e jaars D, C, B of A). 

Denk jij in aanmerking te komen voor een plek in het eerste team? Mail dan naar [email protected] en geef een korte en krachtige motivering waarom je graag bij HBS wil spelen. 
De technische staf neemt vervolgens contact met je op voor het maken van een afspraak om mee te doen met 1 of meer proeftrainingen.

Als uit de trainingen en wedstrijden blijkt dat je die top vijf potentie hebt word je uitgenodigd om deel te nemen aan de selectietrainingen.
Als je die top vijf potentie niet hebt kan je helaas geen lid worden, tenzij we in een lager team in die categorie plaats hebben. Vergeet je niet altijd tijdig - vòòr 1 mei - aan te melden op deze site.

Met de inzending van het aanmeldingsformulier geef je aan akkoord te gaan met de statuten en het huishoudelijke reglement. Tevens geldt dit als machtiging voor incasso van de contributies en van de door de KNHB opgelegde boetes voor veld en zaal.

De statuten en het huishoudelijke reglement kan je opvragen bij onze secretaris, per mail: [email protected]

Senioren, trimmers, studenten en jong senioren

Senioren en trimmers kunnen zich gedurende het gehele seizoen aanmelden. Voor een trimlidmaatschap op de maandagavond (gemengde groep) kunt u op dit moment direct geplaatst worden. Op de woensdagmorgen is er een grote trimgroep voor dames. Ook daar kunt u meteen terecht. Een of twee proeftrainingen is altijd mogelijk.

Voor senioren proberen we altijd een plek te vinden bij een bestaand team gedurende het seizoen. Ook is het mogelijk om (tijdelijk) alleen mee te trainen. 
Voor studenten geldt een lager studententarief (alleen na overleggen van een geldig bewijs van inschrijving van de opleiding in het seizoen dat je lid wordt). 

Studententeams of jong seniorenteams (17 tot en met 25 jaar) die zich als groep willen opgeven zijn welkom, maar kunnen beter eerst contact opnemen met [email protected] . Wij kunnen jullie dan goed informeren over de mogelijkheden die wij bij HBS kunnen bieden en een passende oplossing bespreken. Voor studenten heeft HBS een apart lager contributietarief.
 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram