header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 

Coronaprotocol MHC HBS per 5 juni 2021


 

 Terras weer open

Vanaf zaterdag 29 mei is het terras van HBS weer geopend onder strikte voorwaarden:

• Het terras is geopend op vrijdagmiddag en -avond tot 22 uur, op zaterdag van 9 uur tot uiterlijk 20 uur en op zondag na de eerste training tot uiterlijk 20 uur.

• Het terras is alleen toegankelijk voor spelers die deelnemen aan de wedstrijd/training en de trainers/coaches/scheidsrechters/spelbegeleiders die op de entreelijst staan aangegeven.

• Ouders worden helaas nog niet toegelaten op het complex, maar kunnen wel iets halen bij het to go-afhaalpunt.

• Er staan twaalf biertafels op het terras. Er mogen maximaal vier personen van 12 jaar of ouder aan één tafel zitten met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Spelers die jonger zijn dan 13 jaar mogen wel met elkaar aan één tafel zitten.

• Op alle tafels liggen lijsten waarop de teamnaam en de namen van de aanwezigen genoteerd worden, inclusief een gezondheidscheck.

• Bestellen kan via een appje naar Theo die de bestelling ook serveert. Er is géén selfservice. De jeugdteams kunnen via een appje kosteloos een kan limonade bestellen bij Theo.

• Het clubhuis is gesloten (alleen de toiletten zijn toegankelijk).

• Na een uur maakt het team plaats voor het volgende team (er mogen maximaal 50 mensen op het terras aanwezig zijn).

• Trainers, coaches en scheidsrechters/spelbegeleiders kunnen het volgende per app bestellen: koffie/thee, frisdrank, (blikjes) bier, wijn en bittergarnituur.

• Er wordt per bestelling afgerekend.

Uiteraard is van belang dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Als blijkt dat handhaving ondoenlijk is, dan wordt het terras gesloten.


Trainingen en wedstrijden

· Alle amateurcompetities zijn stilgelegd. Dit geldt voor alle leeftijden.

· Volwassenen mogen sporten in groepen van maximaal 50 personen (exclusief instructeurs) zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. 

· Trainen in teamverband en wedstrijden spelen tegen teams van de eigen vereniging op de eigen club is toegestaan. Dit geldt voor alle leeftijden. Publiek is niet toegestaan.

· Tijdens het sporten hoeft de 1,5 meter afstand niet in acht genomen te worden. Buiten het sportveld moeten personen vanaf 18 jaar dit wel.

· Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet.

· Tijdens de trainingen en wedstrijden voor de jeugd/jongvolwassenen/volwassenen is het gehele HBS-complex voor ouders en/of toeschouwers gesloten.

· Spelers van de Jongste Jeugd worden door een ouder/begeleider gebracht tot het hek.

· Ouders/begeleiders mogen niet het terrein op.

· De benodigde team- en wedstrijdbegeleiding zijn wel toegestaan bij de onderlinge wedstrijden. Hieronder vallen alle personen die bij een team horen en/of tijdens de training of wedstrijd een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, spelbegeleider of scheidsrechter.

· Zorg dat je zo kort mogelijk op het clubterrein aanwezig bent.

· Kleed je voor de training of wedstrijd thuis om, ga direct naar het veld om in te lopen en ga na de training of wedstrijd meteen naar huis.

· Teamleden of trainers helpen keepers bij het aan- en uitkleden als dat gewenst is (niet door ouders).

· Spelers nemen hun eigen bidon en eventueel wat fruit mee naar de training en wedstrijd. Fruit wordt voorlopig niet gedeeld.

· Voor iedereen (ook kinderen vanaf 6 jaar) geldt: draag allen een mondkapje wanneer personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren in één vervoermiddel naar of van een training of wedstrijd rijden.

· Ieder team neemt desinfectant mee om de cornermaskers schoon te maken. Teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. Ook desinfecterende reinigingsdoekjes zonder chloor zijn bruikbaar.

Algemeen

· Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

· In het geval van een positieve uitslag, breng dan altijd de club op de hoogte via [email protected]. Geef onder vermelding van je naam en team door wanneer je voor het laatst op de club bent geweest (datum en tijdstip) en welke informatie de GGD je heeft gegeven.

· Verplichte registratie van iedereen (vanaf 13 jaar) die het clubterrein betreedt via de QR-code of van tevoren via www.mhchbs.nl/registratie.

· Met het ingaan van de Coronawet per 1 december jl. is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes, zoals de toiletten. Tijdens het sporten hoeft geen mondkapje gedragen te worden.

· Ben je 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand. Dit hoeft niet tijdens het sporten. 

· Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.

· Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar moeten dit wel tot volwassenen.

· Het clubhuis, de kleedkamers en douches zijn gesloten. Het terras is op bepaalde dagen onder strikte voorwaarden geopend.

· De velden zijn tot nader order gesloten i.v.m. de coronamaatregelen, dus ook voor vrijspelen. Je hebt alleen toegang als je aangemeld bent voor een training, wedstrijd of clinic.

· Volg de looproutes en aanwijzingen op het terrein en in het clubhuis (eenrichtingsverkeer).

· Als een speler symptomen vertoont tijdens het spelen, wordt de speler verzocht te vertrekken.

· Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. De toiletten in het clubhuis zijn wel geopend.

· Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik desinfectiemiddel.

· Vermijd drukte.

· Iedereen die terugkomt uit een land/gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, gaat 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt niet voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!
De coronarichtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig. De coronacommissie van MHC HBS houdt continu in de gaten wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden. Neem regelmatig de coronamaatregelen door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht.

MHC HBS houdt zich aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM, de KNHB en NOC*NSF. Het bestuur van MHC HBS is verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen en bevoegd om indien instructies niet worden opgevolgd mensen de toegang tot het terrein te ontzeggen. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.


 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram