header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 

Geschiedenis

Aan de voet van de Bloemendaalse duinen ligt het prachtige complex 'Bleek en Berg' van de mixed hockeyclub "Houdt Braef Standt".

Opgericht op 31 oktober 1919, speelden de eerste leden met 10 man, bij gebrek aan een elfde lid! De letters van hun school gebruikten zij voor hun clubnaam. In 1928 werd HBS Koninklijk goedgekeurd en werd HBS lid van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

Grote en bloeiende vereniging

Nu, 100 jaar later, is HBS een grote en bloeiende vereniging met 1.400 leden, een schitterend complex met drie kunstgrasvelden (2 water, 1 zand), een kwart inspeel/waterveld, twee grasvelden en een zeer sfeervol clubhuis.

Clubhuis HBS
De vereniging heeft in haar geschiedenis vele malen een pioniersfunctie vervuld: zo was HBS een van de grote voorvechters van het zaalhockey in de jaren 70, was het de eerste club in de regio die met 'minihockey' van start ging, en - meer recent - een pionier op het gebied van trimhockey.
Kenmerkend voor de club is de enorme aandacht voor jeugdhockey, een belangrijke factor voor de enorme groei in leden van de laatste jaren. Met name de E- en F-jeugd is al jarenlang het paradepaardje van de vereniging. Bij de ABCD-jeugd kan HBS zich meten met de top in Noord-Holland.

Combinatie van prestatie en plezier

HBS is een vereniging waar altijd een gezond spanningsveld is gebleven tussen het 'presteren' en het 'plezier naast het hockey'. Dit is misschien ook de reden waarom zovele oud-leden vaak na jarenlange omzwervingen toch weer bij 'hun club' terugkeren. Een club die, naast het hockey, al vanaf de jaren '20 bekend staat om haar grote toernooien, zowel op het veld als in de zaal, de vele feesten en evenementen.

Ambities en plannen

Een vereniging vol ambitie en plannen, waarin de belangrijke weg naar het optimaliseren van haar prachtige complex en professionalisering van de organisatie enkele jaren geleden is ingeslagen en een vereniging die een belangrijke sport- en recreatiefunctie in de regio vervult.

 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram