header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Scheidsrechterszaken

Scheidsrechtersregels....

28-1-2008
.... 5 meter, ..... uitslaan, ....... doelpunt!
Kijk ook eens op de KNHB-site, arbitrage

UITLEG REGELS SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE 2008

· De scheidsrechterscommissie (SC) deelt de seniorenteams en de “vaste scheidsrechters” in, die op zaterdagwedstrijden fluiten moeten.

· De meisjes en jongens van de A – B teams worden ook door de SC ingedeeld.

. De Aspirant scheidsrechters krijgen een begeleider voor de eerste paar wedstrijden (Indeling SC )

· Vanuit LISA krijgt iedereen een mail waarin staat wanneer ze fluiten moeten. De mail zal iedereen dus moeten checken! Ook op de HBS site kan iedereen zien wanneer hij/zij ingedeeld staat . Laat iedereen het mailadres controleren in Lisa! en evt. corrigeren.

· De SC mailt de managers en/of scheidsrechterscommissarissen en verwijst hen naar de HBS site om te controleren wie en wanneer uit hun team moet fluiten. ( kan zijn in de toekomst, dat er meerdere zaterdagen ingedeeld zijn ).

· Het is dan de taak/verantwoording van de manager/scheidsrechterscommissaris dat te controleren bij de desbetreffende persoon .

· De SC wil altijd een bevestiging uiterlijk 5 dagen vooraf van de managers/scheidsrechterscommissarissen, dat de scheidsrechters daadwerkelijk aanwezig zijn op de ingedeelde wedstrijd.

· Als er een speler niet kan fluiten, dient dit probleem door de manager/scheidsrechterscommissaris in het team opgelost te worden.

· Als door de ingedeelde scheidsrechter toch verzuimd wordt om te fluiten, dan zal hij/zij de eerst volgende zaterdag dat hij/zij moet spelen ( uit of thuis ) weer ingedeeld worden om te fluiten tijdens zijn eigen wedstrijd, en dupeert hier zijn eigen team ook mee.

· Wij vragen jullie dit aan het team door te geven. Het is regel/plicht dat iedere speler die in het bezit is van een scheidsrechterskaart moet fluiten.

· Per ingang van het tweede deel van de competitie gaat deze regel van start.

· Het zal volgend jaar ook in de manager/coachmap opgenomen worden.

De scheidsrechters worden 20 minuten vóór aanvang van de wedstrijd, verwacht aan de wedstrijdtafel met fluitje en iets om de tijd mee op te nemen.

Dat is o.a. bedoeld om zo nodig nog de scheidsrechter te bellen voor het geval hij/zij het vergeten is.

Wij van de scheidsrechterscommissie hopen zo op een betere opkomst, wat van belang is voor alle spelers. De commissie kan zich dan bezig houden met andere zaken dan elke donderdag en vrijdag schrijven van herinneringsmails en bellen.

Hartelijk dank voor jullie medewerking om het organisatorisch beter te doen verlopen.

Vriendelijke groeten,

De scheidsrechterscommissie

Bijlage

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram