header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Waterveld (KG3)

UPDATE: voortgang waterveld (KG3), spray coating aangebracht

Nieuws afbeelding 5-9-2016
HBS heeft te kampen met een serieuze vertraging van de oplevering van waterveld 3. Het nieuwe veld voldoet niet aan de strenge keuringseisen van Kiwa Isa voor de elasticiteit/trekkracht van de onderlaag, hetgeen op de lange termijn gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van het veld.

Een goede elasticiteit zorgt er voor dat de onderlaag in zijn oorspronkelijke vorm blijft. Speltechnisch voldoet de nieuwe mat wel al aan alle eisen. Om aan de laatste keuringseis te voldoen, is het veld afgelopen week geïmpregneerd ('nachspritzen') met een spraycoating die de elasticiteit moet verbeteren, zodat de onderlaag wel aan de normen voldoet (zie foto). Vooral het testen en keuren van het veld neemt zeer veel tijd in beslag. 


De verwachting is nu dat we rond in het weekend van 17/18 september kunnen beschikken over een ‘speelklaar veld 3’.  De groene toplaag zal dan in de week ervoor erop gelegd/gelijmd worden. Voorwaarde is wel dat alles – ook het weer – moet meezitten. Op de site zullen we aankondigen vanaf wanneer er weer getraind en gespeeld kan worden op veld 3.


De ondercapaciteit in veldruimte heeft voor de afgelopen weken, waarin de selectieteams zijn gestart met trainingen geen hele grote impact gehad. In plaats van op een prachtig waterveld te spelen, moet uitgeweken worden naar zandveld 2. Een bitter pil omdat veel teams het veld al hadden geboekt. Daarnaast hadden de meeste teams wedstrijden en toernooien elders gepland, hetgeen de druk op de velden beheersbaar maakte.

Twee trainingsschema’s:
Sinds maandag  29 augustus toen de scholen zijn begonnen en ook de breedte en de jongste jeugd gestart zijn, heeft HBS te maken met een groot veldcapaciteitstekort.  In samenwerking met de technische staf en de trainerscoördinator Britta Neve is er een NOOD-trainingsschema gemaakt waarin alle teams zullen moeten inschikken.

Daarbij kan je denken aan korter of minder trainen  (op het veld), andere trainingstijden, met meer teams een veld delen, conditietraining op gras  enzovoort.  Naast het noodschema wordt  binnenkort  ook het reguliere HOOFD-trainingsschema gepubliceerd, dat van kracht gaat worden zodra veld 3 officieel beschikbaar is (op de eerstvolgende maandag na bekendmaking).  


Aangepaste  wedstrijdschema’s
Naast aanpassingen in het trainingsschema  zijn er aanpassingen gedaan bij oefenwedstrijden en in het reguliere competitieprogramma. Zoals  meer uitwedstrijden ingepland (‘omdraaien’), verschuiven naar zondag of naar omliggende verenigingen in de regio.  Een zware taak voor de wedstrijdsecretariaten en alle vrijwilligers die hier bij betrokken zijn.


Kortom ook bij de wedstrijden rekent het bestuur de komende weken op jullie begrip en verwachten we van alle teams dat zij zich flexibel zullen opstellen. Via bulkmail , onze site en Facebook zullen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen van ons waterveld.

Moedig (braef) voorwaarts!

Marten van Vliet
voorzitter mhc HBS


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram