header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
AED-cursus

Meldt u nu aan voor de AED-cursussen in april

Nieuws afbeelding 7-4-2012
In april worden weer de gratis AED (Automatic  External Defibrilator) cursussen gegeven op HBS. Eerder in de winter werd bij tien leden al de levensreddende kennis bijgespijkerd.
 

Waarom hebben we AED’s nodig?
Met een AED kan men levens redden. Als een persoon plotseling een hartstilstand krijgt, wordt het hartritme chaotisch of is er sprake van een hartritmestoornis. Elke minuut dat het hart niet klopt, verlaagt de kans op overleven met 7% à 10%. Er zijn maar weinig mensen die 10 minuten of meer zonder defibrillatie overleven.


Wat leert u?
Tijdens deze cursus leert u reanimeren en gebruik maken van de AED. Om de AED te kunnen bedienen, moet u wel eerst kunnen reanimeren. In één avond worden de technieken van de reanimatie geoefend.

Met behulp van de poppen en de AED-trainer oefent u uitgebreid de vaardigheden. De nadruk ligt op handelen en niet op theorie.

Wie wanneer?
Diegenen die nog geen cursus hebben gevolgd, kunnen zich nu opgeven voor de beginnerscursus op maandag 16 en woensdag 18 april in het clubhuis van HBS. Voor beide cursusdata is nog een beperkt aantal data beschikbaar,

Op 16 april is de cursus voor beginners. Alle leden die deze cursus al eens eerder hebben gevolgd, kunnen zich opgeven voor de 'opfriscursus' op woensdag 18 april 2012 in het clubhuis van HBS.

U kunt u nu per mail aanmelden  [email protected] (Leontiene Vroege) 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram