header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Scheidsrechterszaken

Hockeybond straft wangedrag

2-5-2009

De hockeybond heeft besloten om per direct strikte richtlijnen aan scheidsrechters en verenigingen op te leggen om wangedrag van publiek en spelers tegen te gaan.

De KNHB heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan en is van mening dat wangedrag nooit mag worden getolereerd. Aanleiding vormt een incident afgelopen zondag 26 april tijdens de wedstrijd Klein Zwitserland - Pinoké. Eén van de scheidsrechters werd tijdens het duel geraakt door een voorwerp dat uit het publiek werd gegooid.

De maatregelen luiden als volgt:

  • Indien het publiek voorwerp(en) op het veld gooit, dient de arbitrage de wedstrijd stil te leggen en aan de aanvoerder van de thuisspelende club te vragen actie te laten ondernemen door het bestuur. Na een tweede voorval wordt de wedstrijd onmiddellijk tot nader order gestaakt.
  • Mocht een scheidsrechter worden geraakt, dan wordt de wedstrijd onmiddellijk tot nader order gestaakt.
  • Ook zal de arbitrage harder optreden tegen groepsprotesten van spelers, die het publiek het goede voorbeeld zouden moeten geven.
  • Bij massale protesten van spelers na het toekennen van een spel- of persoonlijke straf volgt eerst een groene kaart en bij ieder volgend protest een gele kaart voor de aanvoerder.

De scheidsrechter-cie

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram